StoryEditor
Hrvatskanagli skok

Beroš o velikom broju novozaraženih: Imamo oko 900.000 turista, to je očekivano. More i ljeto ne poništavaju obvezu nošenja maski i držanja distance

Piše PSD.
14. kolovoza 2020. - 17:47
Ronald Goršić/HANZA MEDIA

Hrvatska u petak ima rekordan broj zabilježenih slučajeva zaraze koronavirusom, u zadnja 24 sata zabilježeno je čak 208 slučajeva novooboljelih.

O skoku broja oboljelih oglasio se za N1 ministar zdravstva Vili Beroš koji apelira na sve hrvatske građane, ali i turiste da se pridržavaju mjera godišnji odmor ne poništava obavezu nošenja maski.

- Turistička sezona je u punom zamahu, oko 900.000 gostiju je u Hrvatskoj pa je i porast broja COVID pozitivnih očekivan, a s obzirom da se na godišnjim odmorima ljudi ponašaju opušteno, ponovno apeliramo da more i ljeto ne poništavaju obvezu nošenja maski, držanja distance i u onim okolnostima kada je u tijeku godišnji odmor.

Novim mjerama djelujemo na poznata žarišta koja smo stavili pod nadzor. Trend je uzlazni, no znamo zašto je tako, nema nepoznatih situacija jer smo informirani s terena o svim zbivanjima. Epidemiološke službe rade bez prekida.

Očekujemo da mjere dovedu do smanjenja broja zaraženih, ali isto tako puno je toga na osobnom odabiru i ponašanju svakog građanina i turista, naročito mladih koji dolaze na ljetovanje u Hrvatsku.

Nema mjesta prevelikoj zabrinutosti, pomno pratimo stanje na terenu i sada, jednako kao i ranije, očekujemo punu ozbiljnost i naših građana i stranih turista od svih da poštuju sve mjere samozaštite.

Kući se treba vratiti punih baterija, ali i u punom zdravlju, zato molim roditelje i apeliram na sve mlade iz koje god države da dolaze, neka pripaze na ponašanje i drže se mjera koje su internacionalne i iste u svim zemljama. Tako će se smanjiti širenje zaraze i kod nas, ali i po povratku u svoju zemlju - rekao je ministar Beroš za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 03:51