StoryEditor
Hrvatskauzvratio grbinu

Beroš: Gospodo iz oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti kritike, ali ne i lažne optužbe

Piše JL
19. travnja 2021. - 13:40
Damjan Tadić/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš oglasio se na svojem Facebooku nakon što je danas oporba najavila da će u Saboru pokrenuti njegov opoziv prije lokalnih izbora. 

To je danas ranije najavio šef SDP-a Peđa Grbin, koji je rekao da Beroš mora otići zbog skandala s platformom CijepiSe, ali i problema s dugom veledrogerijama i obustavom isporuke lijekova bolnicama. 

Beroš je Grbinu i oporbi odgovorio da ne budu licemjerni te da ne kritiziraju ako nisz spremni za istinske promjene. Dodao je da kritike može podnijeti, ali ne i lažne optužbe. Pritom je govorio o navodima da je pogodovao firmi koja je radila platformu CijepiSe.hr.

- Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije.

I Peđa Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu se nisu smanjili. Dapače, doprinijeli su današnjem opsegu.

Mijenjajmo sustav i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu, jer i poslije Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus oko zdravstvene politike. Isto kao i za obrazovanje i mirovinski sustav. To su stupovi društva u kojem svi moraju participirati.

Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako, napisao je Beroš na Facebooku. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2021 23:03