StoryEditor
Hrvatskadojenče pola sata bez roditelja ispred dubrovačkog ‘superkonzuma’

Beba ostavljena sama u autu radi šopinga

Piše PSD.
20. ožujka 2008. - 10:52
Policija tvrdi da je nemoćna bez prijave očevidaca, a socijalni radnici upozoravaju na teško kršenje Obiteljskog zakona, ali i međunarodnih konvencija

Dijete staro između dva i tri mjeseca ostavljeno je na stražnjem
sjedalu ispred trgovačkog centra  Admir Buljubašić / CROPIX
Predblagdanska uskrsna kupovina toliko je zaokupila roditelje jedne bebe da su u srijedu, oko 15 sati, u osobnom automobilu na parkiralištu dubrovačkog “Superkonzuma” naprosto zaboravili svoje čedo.

Odškrinut prozor

Prema izjavama očevidaca, beba stara između dva i tri mjeseca čekala je povratak odraslih ostavljena sama u automobilu najmanje pola sata uz neznatno otvoren prozor. Glasnogovornik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Kukrika kazao je kako policiji tijekom jučerašnjeg dana nije bio prijavljen slučaj ostavljenog djeteta ispred hipermarketa u Gružu.

- Preduvjet za utvrđivanje zanemarivanja djeteta je podnošenje prijave i izjave svjedoka s lica mjesta, što nismo zabilježili - pojasnio nam je glasnogovornik Kukrika. Socijalni radnici koje smo kontaktirali u povodu priče o ostavljenoj bebi izrazili su zgražanje zbog nemara roditelja.

Kazali su kako je nesavjesnim ponašanjem roditelja prekršena i međunarodna Konvencija o pravima djeteta, jer djeca uvijek moraju biti u pratnji odraslih osoba. Stručnjaci su nam u izjavi također napomenuli kako ostavljanje djeteta bez odgovarajućeg nadzora, posebice u takvoj dobi, predstavlja ozbiljno kršenje Obiteljskog zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 18:52