Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hrvatskavlada drastično mijenja stav prema projektu ‘družba adria’

Balastne vode više nisu prepreka

Piše PSD.
12. lipnja 2008. - 23:55

Cijena plina za građanstvo za sada se ne bi trebala mijenjati. Za tzv. povlaštene potrošače i gospodarstvo cijena će se utvrđivati po posebnoj formuli, a usklađivanje će biti svakog kvartala, s ciljem da 2012. godine primjenjujemo tržišni kriterij - kazao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec na sjednici u četvrtak.

Upitan da komentira mogućnost ponovnog aktiviranja projekta “Družba Adria”, Polančec je kazao kako su se okolnosti promijenile ne u odnosu na prije nekoliko godina, nego na prije nekoliko tjedana.

- Tada su se proračuni radili na jednoj razini cijena nafte, danas je cijena znatno viša, a nitko ne može prognozirati što može biti za nekoliko dana, tjedana, mjeseci. To znači da su koristi od transporta danas puno veće nego što su tada bile procijenjene, a tehnologija i zaštita od neželjenih posljedica balastnih voda usavršile su se, pa rizik od nije tako velik kao prije - kazao je potpredsjednik Vlade.

Ako bi se ušlo u projekt “Družba Adria”, troškove investicije ne bi više snosio samo Janaf, nego bi se to moglo staviti na teret korisnika naftovoda, ustvrdio je Polančec i dodao da bi se zalagao za to da u Jadran mogu uploviti samo brodovi s dvostrukom oplatom.

(H)

#DAMIRPOLANčEC#DRUžBADRIA

Izdvojeno