StoryEditor
HrvatskaNAKON POBJEDE

Andrej Plenković na HRT-u: Smanjit ćemo broj ministarstava, porez na dohodak i dobit, PDV na svu hranu...

Piše PSD
6. srpnja 2020. - 20:42

Andrej Plenković rekao je večeras za Dnevnik HRT-a da nema puno vremena za slavlje. Slavlje je bilo kratko, i u okvirima vode - obične i mineralne. 

- Nemamo puno vremena za slavlje. Ima puno ljudi koji traže od Vlade i Sabora da djeluje, rekao je Plenković.

Potvrdio je da ima 76 ruku za parlamentarnu većinu te da načelnu potporu ima od Reformista, HNS-a i manjina, no još nisu razgovarali o sastavljanju Vlade i raspodjeli resora. Najavio je da će doći do smanjenja broja ministarstava.

- To smo jasno kazali u našem programu Sigurna Hrvatska. Vodimo konzultacije o tome kako da prilagodimo na najfunkcionalniji, najučinkovitiji način buduće resore, ali dopustit ćete nam još par dana da se oko toga unutar sebe konzultiramo.

Plenković je najavio i smanjenje poreza na dohodak, poreza na dobit te PDV-a na svu hranu. Dodao je da je protekli mandat bio težak i izazovan, no radilo se najbolje što se znalo te su rezultati tu.

Osvrnuo se i na obnovu Zagreba nakon potresa. Rekao je da će nastojati naći formulu koja će sustavno obnavljati i protupotresno ojačavati brojne zgrade. 

Plenković je u Dnevniku HRT-a građanima poručio i da moraju biti odgovorni zbog epidemije koronavirusa. Dodao je da je sada virus isti kao i ranije, no ljetni mjeseci nas čine otpornijima na njega pa je sada tako manji broj hospitaliziranih osoba, kao i onih na respiratoru.

- HDD: higijena, dezinfekcija i distanciranje. To su tri elementa koja će najbolje spriječiti širenje zaraze, zaključio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 06:35