StoryEditor
Hrvatskakomentar šefa sabora

'Takvima nije mjesto u HDZ-u': Jandroković najavio oštre kazna za sporne poruke, poručuje da je zbog pozivanja na nečiju likvidaciju moguće i izbacivanje iz stranke

Piše JL
11. studenog 2019. - 15:15

Na zagrebačkom velesajmu danas je bilo predstavljanje programa aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja se kandidira za drugi mandat. Tom prilikom na Velesajam se slila gotovo kompletna Vlada i cijeli niz visokih dužnosnika HDZ-a, koji nisu mogli izbjeći novinarska pitanja o eksplicitnim porukama mržnje u Viber i WhatsApp grupama u kojima su bili neki od članova stranke.

Zbog ovih poruka HDZ je oglasio uzbunu: 'Metak u čelo', 'Ja bih njih radije leđno niz Savu', 'Glas za listu je glas za Plenkovića i njegove janjičare'...; Među članovima grupe niz je poznatih imena

Jedan od onih koji je komentirao te poruke bio je i šef Sabora Gordan Jandroković. On je jasno rekao da takav govor nipošto nije prikladan te je dao naslutiti kakve bi mogle biti sankcije za one koji su ih pisali.

 - Otvoreno pozivanje na sabotiranje stranke, a posebno pozivanje na nečiju likvidaciju samo zato što se s njim ne slažeš nije prikladno. Takvima nema mjesta u HDZ-u, moguće je i izbacivanje - rekao je Jandroković, javlja Jutarnji list.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 15:50