StoryEditor
Crna kronikanepravomoćna presuda

Zbog dva silovanja dobio je devet godina, žrtvi je prijetio: ‘Ubit ću i tebe i kćer‘

Piše PSD
13. travnja 2021. - 23:37
IlustracijaVlado Kos/Cropix

Zbog dva silovanja žene s kojom je ranije bio u ljubavnoj vezi, Saša G. nepravomoćnom presudom dobio je kaznu od devet godina zatvora, pišu 24sata.

U optužnici je navedeno da je od lipnja do početka rujna 2019.u Zagrebu, u stanu Š.S., s kojom je prethodno bio u ljubavnoj vezi od nje u više navrata tražio da s njim ima spolni odnos. Prijetio joj je da će ubiti nju i njezinu kćer, razbiti joj zube, silovati kćer… Fizički ju je napadao te šamarao, davio, vukao za kosu te je bacio na krevet i silovao. Optužen je i da je iste godine tijekom ljeta svoju žrtvu na parkiralištu pokraj benzinske pumpe na Savici ugurao na suvozačko mjesto te je joj tijekom vožnje uz Savu pričao da će ju ubiti autom.

Nedugo nakon toga, automobil je zaustavio i vikao kako ispod sjedala ima odložen pištolj i da će ju ubiti. Prestrašenu ženu odvezao je do zagrebačke toplane gdje ju je i silovao.

- Ne smatram se krivim niti za jednu točku optužnice - branio se optuženi muškarac čiji odvjetnik tvrdi kako nema dokaza da je počinio kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. 

- U spisu postoji iskaz oštećene iz prosinca 2019. da je u veljači započela ljubavnu vezu s optuženim koja je trajala mjesec-dva nakon čega je ona "zahladila odnose" te više nije bila intimna s njim. Tijekom postupka sud je upitao oštećenu zašto nije blagovremeno prijavila silovanja, a ona je rekla da ju je bilo strah. To je prilično neuvjerljiv razlog budući da ga je početkom rujna 2019. prijavila za nasilničko, nametljivo ponašanje i prijetnju, pa nije jasno zašto odmah nije prijavila i silovanje- rekao je odvjetnik Marko Sinovčić. 

Sporno mu je bilo to i što je kao razlog zbog kojeg nije odmah prijavila silovanje, kako ona kaže, bio sram.

- To je s obzirom na njene godine ipak malo licemjerno jer ako je nije bilo sram upoznati se putem Facebooka, započeti ljubavnu vezu, pa i uputiti se u spolne odnose s poprilično mlađim muškarcem, onda je doista neumjesno od optužene pozivati se na neki sram - smatra branitelj te zaključuje: "Očito je da je prijava podnesena iz inata i svojevrsne osvete. S obzirom na rečeno obrana predlaže da se optuženog. temeljem pravila in dubio pro reo, oslobodi od optužbe - kazao je muškarčev branitelj. 

Sudsko vijeće optuženika je smatralo krivim za dva slučaja silovanja.

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Daniela Kustec za prvo silovanje nepravomoćno ga je osudila na pet godina i osam mjeseci zatvora, a za drugo na četiri godine i deset mjeseci zatvora. Kako  po zakonu zbroj pojedinačnih kazni uvijek mora biti  manji od zbroja pojedinačnih kazni osuđen je na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora, pišu 24sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2021 03:16