StoryEditor

Zagreb: uhićena dvojica napadača na Francuze

Piše PSD.
16. kolovoza 2011. - 20:19

Zagrebački plavci vrlo brzo su ušli u trag i uhitili dvojicu od trojice Zagrepčana koji su prošlog petka pod okriljem noći na terasi McDonaldsa u zagrebačkoj Paromlinskoj ulici pokazala na huliganski način 'dobrodošlicu' dvojici mladih Francuza B. G. (20) i A. C. (21), a kojom prilikom su mlađeg cipelarili i razbili mu lice staklenom bocom.

I dok se za trećim kompanjonom intenzivno traga, dvojica 22-godišnjih divljaka J. K. i A. P. dovedena su uz kaznene prijave u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu gdje im je određeno zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja (ne)djela.

Podsjetimo, dvojica Francuza su u petak u gluho doba noći sjedila na terasi McDonaldsa te su im prišla trojica Zagrepčana koji su im objeručke počeli praviti društvo časteći se na njihov račun alkoholom. Uzavrele alkoholne strasti su oko četiri sata ujutro kulminirale obračunom nakon što su Francuzi domaćim dečkima odbili dati ekstra novac za još pive.

Prvi je u obračun krenuo J. P. koji je A. C. obuhvatio rukama oko tijela te ga stiskajući pokušao prisiliti da mu da nešto novca. Druga dvojica 'domaćina' među kojima je bio A. C. posvetila su se mlađem Francuzu B. G. kojem su prvo na glavi razbili staklenu bocu a kad je došljak završio na tlu, pijani mladići su ga divljački krenuli cipelariti.

Vidjevši da su pretjerali jer je Francuz bio obliven krvlju, tročlana banda je pobjegla u nepoznato izgubivši se u zagrebačkoj zori, a izmrcvareni Francuzi obratili su se za pomoć policiji i Hitnoj pomoći.

Brutalno pretučeni Francuz je prevezen u teškom stanju u KB Dubrava i izvan je životne opasnosti, a istražitelji su odmah po dojavi zasukali rukave i vrlo brzo uhitili dvojicu od trojice počinitelja.

Inače, privedeni dvojac je od ranije dobro poznat policiji ali zbog kaznenih djela imovinskog karaktera.

HAJDI KARAKAŠ JAKUBIN

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 11:04