StoryEditorOCM
Crna kronikanesmetano radio

Uvjetno osuđeni profesor dirao djevojčice po grudima tvrdeći da ih uči disati, slijedi mu novo suđenje

Piše VIJESTI SD
1. veljače 2023. - 12:41

Slučajevi seksualnih prijestupa prema djeci javnost s razlogom posebno prati.

Tako nije moglo promaknuti da je Županijski sud u Bjelovaru potvrdio optužnicu protiv 62-godišnjeg profesora bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Z.S., optuženog za više kaznenih djela vezanih uz pedofiliju.

Profesoru, koji će na sudska ročišta stizati iz pritvora, ovo nije prvo suđenje. Kako su nam svojedobno potvrdili na Općinskom sudu u Koprivnici, ondje se još 2010. godine protiv njega vodio sudski spor, također vezan uz kaznena djela povezana sa seksualnim zlostavljanjem djece, pri čemu je u srpnju 2010. osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora, uvjetno na tri godine. Profesor se na tu presudu žalio, no njegova žalba je na tadašnjem Županijskom sudu u Koprivnici odbijena, piše Klikni.hr.

Tijekom potresnog svjedočenja na sudu jedna od žrtava, za vrijeme zlostavljanja stara 12 godina, ispričala je kako joj je profesor, dok je svirala klarinet, prišao s leđa, pod izlikom da joj želi pokazati pravilno disanje prilikom sviranja. Pritom ju je dirao rukama po trbuhu i grudima. Djevojčica je sve ispričala roditeljima, nakon čega je pokrenut postupak. Tijekom procesa ispitana je i učenica četvrtog razreda srednje škole, koju je profesor također dirao uz isti izgovor. Na sudu je svjedočila i treća djevojka koju ju je Z.S. pokušao poljubiti.

image

I druga učenica se javila s istom optužbom (ilustracija)

Rebecca Nelson/Cultura Creative Via Afp

Najšokantnije što je Z.S. nakon toga nastavio raditi u školi gdje ga je lani, nekoliko mjeseci prije odlaska u mirovinu, dočekala nova istraga zbog zlostavljanja djece koja je rezultirala potvrdom optužnice na Županijskom sudu u Bjelovaru, piše Klikni.hr.

Vidjet će se kako će proći novo suđenje i koja će kazna biti izrečena profesoru, ako sud uvaži dokaze optužbe. Tada bi se otvorila pitanja njegova povratka na posao i ponovnog rada u školi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 17:17