StoryEditor
Crna kronikadrugi je na slobodi

Uhićen napadač koji je sudjelovao u pucnjavi na dubrovačkog taksista: mladić pokušao pobjeći u BiH, nije mu pošlo za rukom

21. studenog 2019. - 08:45

Na temelju međunarodne tjeralice, na području Neuma u BiH lociran je i uhićen 23-godišnjak koji je u srpnju na području Dubrovnika sudjelovao u pucnjavi i teškom ranjavanju 28-godišnjeg taksista, a slijedi postupak njegova izručenja Hrvatskoj.

Dubrovačko-neretvanska policija u srijedu je priopćila kako je, suradnjom hrvatske i bosanskohercegovačke policije, prošle subote uhićen 23-godišnjak koji je 18. srpnja, zajedno s još jednim mladićem istih godina koji je nedostupan policiji, sudjelovao u pucnjavi na 28-godišnjeg taksista na predjelu Ploča u Dubrovniku.

Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad spomenute dvojice na taksista, a nakon pucnjave, u kojoj su taksistu propucane obje noge, obojica su pobjegli.

Očevidom je u široj blizini mjesta napada pronađeno oružje iz kojega je pucano.

U policiji kažu kako je kriminalističkim istraživanjem vrlo brzo nakon tog događaja utvrđen identitet napadača, odnosno da se radi o dvojici muškaraca u dobi od 23 godine od kojih je jedan s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a drugi s područja Zagreba.

Obojica su kazneno prijavljeni, jedan za pokušaj ubojstva, a drugi za pomaganje u tom kaznenom djelu, ali su zbog bijega obojica bili nedostupni policiji.

Uhićeni 23-godišnjak trenutno se nalazi u istražnom centru te slijedi postupak njegova izručenja Hrvatskoj, a drugi napadač zasad je nedostupan hrvatskoj policiji i za njim se intenzivno traga.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 17:56