StoryEditor
Crna kronikaBOKS MEČ

Pogledajte fotografije obračuna: u Zagori se nakon međusobnog vrijeđanja potukli pristaša HDZ-a i pobornik Nezavisne liste Ivana Šipića, inače bivšeg HDZ-ovca

Piše Saša Ljubičić
16. svibnja 2021. - 14:59

Raskol u triljskom ogranku HDZ-a, kulminirao je na izborni dan. Damir Lipotić, koji na izborima podržava bivšeg gradonačelnika Trilja Ivana Šipića, dobio je batine od svojih bivših stranačkih kolega iz HDZ-a. Sukob se dogodio na mostu u Trilju.

Podsjetimo, bivši gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, razočaran jer ga stranka nije htjela ponovno kandidirati za prvog čovjeka lokalne samouprave, izašao je na izbore kao nezavisni kandidat i tako podijelio biračko tijelo koje je godinama žestoko podržavalo HDZ. Tenzije koje su se osjećale posljednjih mjeseci, završile su šaketanjem na mostu, a Damir Lipotić Kuki izvukao je u srazu sa članom ili simpatizerom HDZ-a, deblji kraj.

image
Damir Kuki Lipotić
FACEBOOK

- Molim vas, odmah u prvoj rečenici stavite da najoštrije osuđujem svaku vrstu nasilja i vrijeđanja. To nikome ni na koji način ne može donijeti dobro. Ovo što se dogodilo nije vezano uz biračka mjesta, jer na nijednom od njih dvadeset i dva, nije zabilježen ni najmanji incident, i sve protječe u savršenom miru - kazao je Šipić, koji je objasnio da Lipotić nije član njegove nezavisne liste, ali ga podržava na izborima.

- Koliko sam čuo, bila je riječ o međusobnom vrijeđanju koje je završilo fizičkim napadom. Ne znam tko je točno udario Lipotića, ali govori se da je riječ o sinu jednog lokalnog hadezeovca. Ponavljam, nikakvo vrijeđanje i nasilje ne vodi ničemu dobrom niti itko od toga ima ikakve koristi, i jako mi je žao što se to dogodilo. Osuđujem takvo ponašanje, a pogotovo je sve to još gore što se dogodilo na izborni dan - kazao je Šipić i dodao da je Lipotić završio na Hitnoj pomoći u KBC-u "Split" gdje mu "šiju" posjekotinu koju je zaradio u okršaju s političkim neistomišljenikom.

- I sami znate koliko je ovdje situacija u političkom smislu posljednjih mjeseci bila nabrijana, ali ovo se nikako nije smjelo dogoditi - kaže Šipić, neovisni kandidat za gradonačelnika Trilja i dugogodišnji hadezeov poteštat u političkoj utvrdi te stranke.  

Smatra da se dio sukoba u lokalnoj organizaciji došlo zbog činjenice da je Šipić glasao protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. - Dio priče se može naći, zasigurno to ne vidim kao jedan od glavnih razloga, ja želim vjerovati da Istanbulska i moje glasanje protiv nije donijelo presudnu odluku i mišljenje o meni u stranačkim kružocima. Donio sam odluku onako kako sam htio, ona nije bila uperena protiv stranke niti bilo koga, niti vrha, bila je dio moje savjesti. Smatram da svatko ima pravo donijeti svoje mišljenje i držati se svog uvjerenja, a to ne znači da je ono usmjereno protiv ikoga - rekao je Šipić medijima nakon izlaska iz HDZ-a, koji je umjesto njega na izborima kandidirao njegov nekadašnjeg zamjenika Ivana Bugarina.

image
Damir Kuki Lipotić
FACEBOOK

Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u smijenjen je gradonačelnik Ivan Šipić s mjesta čelnog čovjeka stranke, a od 18 članova Gradskog odbora izabrano je 15 novih. Za novog predsjednika izabran je sa samo sedam glasova više (220 prema 213) njegov dotadašnji zamjenik Ivan Bugarin.

Policija potvrdila incident na mostu


Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, dobili su dojavu o napadu te su priveli jednu osobu na kriminalističko istraživanje.
- Oko 12.15 sati u Zavod da hitnu medicinsku pomoć u Trilju došao je 48-godišnji muškarac s ozljedama. Kako se izjasnio fizički ga je napala njemu poznata osoba na triljskom mostu, a nešto ranije ga je druga osoba verbalno napala u Ulici Poljičke republike gdje se nalazi biračko mjesto.

Nakon pregleda u triljskom zavodu prevezen je u KBC Split na pružanje liječničke pomoći. Težina ozljede za sada nije poznata, prema prvim informacijama radi se o ozljedi lica, točnije oka - rekla nam je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije i potvrdila da su jednu osobu doveli u službene prostorije.

image
Cropix
item - id = 1099124
related id = 0 -> 1099516
related id = 1 -> 1144260
related id = 2 -> 1143980
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2021 16:50