StoryEditor
Crna kronikaživot u strahu

U Solinu uhićen mladi iznuđivač iz Splita: poznanika proganjao zbog izmišljenog duga od tisuću eura, natjerao ga da mu da ključeve svog automobila i zabranio mu da izlazi iz stana

Piše Marko Didić
3. listopada 2019. - 14:17
kljucevi

Policijski službenici PP Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim S. F. iz Splita zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iznude na štetu 26-godišnjaka uz Solina i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon ispitivanja, sudac istrage je 27-godišnjaku odredio istražni zatvor. Dok nije bio uhićen za njim su raspisane dvije policijske potrage i to Prve policijske postaje Split zbog drskog ponašanja i PP Solin zbog ove iznude.

Naime, utvrđena je sumnja da je u lipnju 2019. godine u ime navodnog dugovanja od oštećenog 26-godišnjaka zatražio ključeve osobnog automobila, nakon čega je uzeo automobil koji je pronađen 1. listopada na solinskom području.

Iznuđivač i žrtva su se našli u jednom solinskom kafiću 25. lipnja ove godine i prijavljeni mu je rekao da mu je dužan 500 eura, a kada je ovaj izjavio da mu nije dužan ništa, S. F. je povećao iznos rekavši da mu 26-godišnjak sada duguje tisuću eura.

U strahu mu je žrtva dala svoje vozilo citroen xsara i ključeve. Nakon što mu je uzeo automobil, S. F. mu je naredio da ne smije napuštati stan.

Tri mjeseca je tako 26-ogodišnjak bio bez svog vozila, a onda je 1. listopada u solinskoj ulici Kljakovića-Šantića pronađeno vozilo ostavljeno u borovoj šumi.

Iz njega je izvađen akumulator i citroen nije bio u voznom stanju, a prije nego ga je ostavio S.F. je na vozilu slomio brisače. Obavljenim očevidom na automobilu su utvrđena i oštećenja karoserije i unutrašnjosti te se šteta procjenjuje na oko 1500 kuna.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 27-ogodišnjak u Solinu te je tom prilikom pronađena i oduzeta automatska puška Crvena zastava s pripadajućim okvirom, 30 komada streljiva kalibra 7,62 milimetra i 13 komada tableta ecstasy.
 

Izdvojeno

02. srpanj 2020 09:00