StoryEditor
Crna kronikarazotkrila ga rutinska kontrola

U jednoj od najvećih zapljena droge u Hrvatskoj pao 36-godišnji Imoćanin: prevozio nevjerojatnih 307 kilograma marihuane, nikome nije jasno kako se usudio na taj potez s obzirom na svoju prošlost...

Piše K. Marić Banje
19. listopada 2018. - 17:22
imocanin

Vozač kombija u kojem je na odmorištu Modruš pronađeno 307 kilograma marihuane je Imoćanin Goran B. (36) koji je otprije dobro poznat policiji.

U svom dosjeu 36-godišnjak ima već nekoliko prijava za protuzakonito prebacivanje osoba preko granice te kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora što znači šverc robe. Osim zbog ilegalnih prelazaka granice, službenici PU splitsko-dalmatinske procesuirali su ga i zbog prijetnji te nametljivog ponašanja.

Sa marihuanom su ga uhitili službenici PU karlovačke na autocesti na odmorištu Modruš kraj Ogulina u kombiju nizozemskih tablica u srijedu poslijepodnim satima.

Nevjerojatna zapljena ogromne količine marihuane na A1: u kombiju nepropisne registracije tijekom rutinske kontrole zatečen vozač bez dozvole i osiguranja, ali s brdom droge

Nakon što je Goran B. s kombijem zaustavljen tijekom rutinske kontrole u njemu je pronađena marihuana. Podozrivost policajaca i pretraga kombija nije neobična s obzirom da je Goran B. vozio kombi za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom, nije imao policu osiguranja za vozilo, imao je oštećenu registarsku pločicu, a povrh svega mu je istekla i vozačka dozvola.

Oštećenje registarske pločice je odmah bilo vidljivo, a sve ostale prekršaje policajci su saznali uvidom u osobne podatke, tako da je pretraga vozila bila takoreći neophodna.

S obzirom da se radi o osobi otprije upoznatoj s poslovima ilegalnog prelaska i šverca preko granice, nije jasno kako se uputio u prijevoz 307 kilograma marihuane pod takvim okolnostima koje službenim osobama privlače dodatnu pažnju.

Nakon uhićenja je predan pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama biti ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 20:41