StoryEditor
Crna kronikaOPĆA MOBILIZACIJA

U Japanskom moru nestao pomorac iz Dalmacije, pokrenuta opsežna potraga! Radi se o članu posade broda Atlantske plovidbe, u traganje uključen zrakoplov i specijalno SAR plovilo

Piše DUBROVAČKI VIJESNIK
23. listopada 2021. - 17:42

Dubrovački brodoprijevoznik "Atlantska plovidba d.d." upravo je izvijestio kako je danas, u subotu 23. listopada, oko 9 sati po lokalnom vremenu, primijećen nestanak člana posade broda "Miho Pracat" koji plovi u sastavu flote dubrovačkog brodara.

Neslužbeno saznajemo kako je riječ o pomorcu s područja Neretvanske doline.

Brod se trenutačno nalazi u akvatoriju Japanskog mora, u plovidbi iz ruske luke Shakhtersk prema Kini.

Kako stoji u priopćenju javnosti, brod je odmah okrenut u suprotnom smjeru i sukladno važećim međunarodnim procedurama započela je akcija potrage kojom rukovodi Centar za traganje i spašavanje (MRCC) Vladivostok.

U međuvremenu je brod pretražen i nestali član posade nije pronađen na brodu. 

Uz posadu našeg broda, u potragu su uključeni i jedan zrakoplov, jedan brod specijaliziran za traganje i spašavanje (tzv. SAR plovilo) te jedan ribarski brod koji se našao u blizini mjesta događaja.

Akcija traganja i dalje je u tijeku i o svim daljnjim saznanjima "Atlantska plovidba" će pravovremeno izvijestiti javnost.

Inače, m/b."Miho Pracat je izgrađen 2008. godine u kineskom brodogradilištu Jiangsu Eastern Shipyard, plovi pod hrvatskom zastavom i dug je 229 a širok 32 metra. Ima sedam skladišta za rasute terete, nosivost od 79964 mt i postiže brzinu od 14 čvorova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. siječanj 2022 08:57