StoryEditor
Crna kronikaŽIVJETI OPASNO

Tko je Marko Bekavac, mladić koji je opet propucan u Splitu? Više puta su ga ranjavali iz oružja, bio je otet i brutalno premlaćen, a ima i svoj 'krvavi' blog!?

Piše PSD
5. prosinca 2018. - 10:09
beki

Premda još uvijek nema službene potvrde, sinoć kasno na Visokoj u Splitu iz vatrenog oružja ropucan je Marko Bekavac, stari znanac policije koji već više od desetljeća puni stupce crne kronike.

Detalji pucnjave na Visokoj: ranjen je Marko Bekavac, a do sukoba je došlo na parkingu

Podsjetimo, prije svega pola godine na njega je ispred jednog splitskog kafića usred bijela dana pucao Ivan Giljanović i ranio ga u nogu, a nakon samo dvadesetak dana je ponovo završio u splitskoj bolnici, i to na Jedinici intenzivnog lječenja. U KBC je primljen s teškim ozljedama glave.

Mladi Splićanin bori se za život, ni mjesec dana nakon što ga je propucao Giljanović: Marko Bekavac s teškim ozljedama glave završio na JIL-u, navodno je pretučen

U srpnju prošle godine, Bekavca se, pak, dovodilo u vezu s pucnjavom na Bačvicama kada je iz pištolja u lijevu natkoljenicu upucan Dino M.

Dobacivao curi, pa dobio metak u nogu: policija privela starog znanca zbog pucnjave na Bačvicama

Jedna od najluđih priča s Bekavcem je događaj iz rujna 2016. godine kada je otet na Bačvicama  i brutalno pretučen. Naime,
nakon što je pušten iz istražnog zatvora na Bilicama, gdje je proveo četiri mjeseca osumnjičen za pokušaj ubojstva, Bekavca su nepoznate osobe otele, strpale u kombi i doslovce ga izmrcvarili, kako se spekuliralo, bejzbolskim palicama.

Vrije u splitskom podzemlju: doznajemo detalje otmice i brutalnog premlaćivanja Marka Bekavca

Bekavac je javnosti postao poznat nakon što jekao 17-godišnjak nožem 2008. ubio 21-godišnjaka na Bačvicama, za što je bio osuđen na pet godina maloljetničkog zatvora.

- Da sad rečen da to nisan tija napraviti, to više nikome nije ni bitno. Bija san te večeri na kokainu, uboja san ga jedan put i nada san se da će taj momak ostati živ, ali, nažalost, on je umra. Zbog toga san posta ubojica i ovakav i onakav, a i prije toga san bija u Turopolju, u Požegi... Stvorila se o meni slika ka da san ne znam šta. Zbog toga ja jesan ubojica i to se nikad neće prominiti, ni za deset ni za dvadeset godina, ali sve ovo posli šta se događalo veže mi se za to ubojstvo, za šta san kaznu odslužija - kazao je Bekavac 2016. godine za Slobodnu Dalmaciju kada je samoinicijativno izišao iz bolnice polomljenih ruku i nogu, s teškim ozljedama glave, nakon što je krajem rujna te godine bio žrtva otmice i premlaćivanja.

 

Mladić koji je otet i pretučen na Bačvicama: Drogira san se, maltretira ljude, udara, dolazija im na vrata. Sad želim mir, za mene više nema mista na prljavoj ulici

#MARKO BEKAVAC#KRONOLOGIJA NAPADA

Izdvojeno

29. lipanj 2020 21:45