StoryEditor
Crna kronikaNaoružan do zuba

Tko je 'građanin opasnih namjera' kojem je policija u stanu u Dugom Ratu pronašla cijeli arsenal oružja? Riječ je o poznatom dileru s omiškog područja, već je bio u zatvoru...

10. srpnja 2019. - 20:14

Arsenal oružja koji je u utorak nađen u Dugom Ratu pripada S.C. (42), poznatom dileru s omiškog područja koji je već osuđivan zbog zlouporabe opojne droge, a čeka ga još jedna optužnica zbog istog nedjela.

Pretragom stana i drugih prostorija nađeni su automatska puška, dva pištolja marke TT i Walter i 295 komada raznog streljiva kalibra 7,62 mm i 6,35 mm, te 0,4 grama kokaina.

Kriminalističku obradu nad njim proveli su inspektori Službe kriminaliteta droga, nakon čega je prijavljen kazneno i prekršajno zbog nelegalnog posjedovanja oružja te zbog zlouporabe opojne droge.

Osim postupaka po tim prijavama, na Općinskom sudu u Splitu ga čeka suđenje po optužnici za neovlaštenu prodaju i stavljanje u promet kokaina.

Tereti se da je u studenome prošle godine u Dugom Ratu, na parkiralištu benzinske postaje, oko 23.30, prodao "piz" kokaina mase nešto manje od grama jednom kupcu. Prije toga je u siječnju iste godine, u stanu koji koristi u Omišu, pretragom nađeno 87 grama kokaina raspodijeljenog u "pizeve" od po gram svaki.

Godine 2013. također je bio uhićen zbog droge te se u tom postupku nagodio. Teretilo ga se da je krajem kolovoza u Malom Ratu predao ukupno 1973 grama amfetamina M.M.D.-u. Uhićen je 15-ak minuta kasnije u Sumpetru.

Tada mu je u stanu u Dugom Ratu nađena kratka automatska puška marke Zastava s optičkim ciljnikom i prigušivačem, pet spremnika i 307 metaka kalibra 7,62 mm, te pištolj marke Astra, dva spremnika i 35 metaka kalibra 9 mm. Nagodio se na tri godine zatvora, koje je već odslužio. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 10:43