StoryEditorOCM
Crna kronikapreminuli dječak

Susjedi zgroženi tragedijom u Puli: ‘Nitko nije znao da je dijete bolesno, pa ja bih ga sam odveo liječniku, ali to je zatvorena sekta...‘

Piše PSD
2. listopada 2021. - 19:53

Bračni par iz Pule čije je dijete umrlo zbog nebrige priveden je pred suca istrage, a tereti ih se za zanemarivanje djeteta koje mjesecima nisu odveli liječniku. 

- Nitko nije to znao, da je to dijete bilo – pa ja bih otišao tamo, ja bih ga odpeljo, uzeo u ruke i zvao bih hitnu, ali tko bi to mogao znati kad je to sve jedna zatvorena sekta,  kazao je Mladen Vinko iz Pule, susjed obitelji za RTL

Dijete je s roditeljima i braćom i sestrama živio kao dio vjerske zajednice kod vodstvom gurua Vlade Radeke, 

- Kad je došla prva pomoć, kad su pokušali pokušali reanimirati malog, bilo ih je troje liječnika ja mislim. Majka je bila tu i još jedan naš član uz njega. Mi nismo mogli nikako pomoći tu. Jedino što smo mogli napraviti je izmoliti koju molitvu za njegovu dobrobit, kazao je Radeka RTL-u. 

On tvrdi da nitko, pa ni roditelji, nisu znali da je dječak teško bolestan.

- Nitko ne može optužiti nekoga, ako ne znate točno o čemu se radi. Ima toliko stvari, toliko bolesti koje se pojave i otiđu iznenada. Ne možemo tek tako nekoga optužiti da je netko neodgovoran, da se netko bahato ponaša, da se ne brinu o prehrani i tako dalje, kazao je.

- Sa razrednicom sam razgovarao i komunikacija s roditeljima, koliko je trebala je bila u redu. Uglavnom je tata razgovarao, tatu se kontaktiralo kad je nešto trebalo, nije trebalo puno, riječ je o odličnom djetetu, ali ono što je trebalo, kaže razrednica da se uvijek javljao i da su se dogovarali, kazao je  Kristijan Cinkopan, ravnatelj škole koju je pohađao preminuli mladić. 

Dodao je kako je za djetetov dijabetes škola saznala iz medija nakon što je dječak preminuo. 

- Na sistematskim pregledima nije otkriven dijabetes, roditelji nam nikad nisu spomenuli da ima takvih problema, što je nama jako važno u školi, kazao je Cinkopan.

Roditelji se sada nalaze u istražnom zatvoru. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 08:29