StoryEditor
Crna kronikaočevid u tijeku

Stravična prometna nesreća na A1: u lančanom sudaru poginuo muškarac, jedno vozilo završilo na krovu

Piše PSD, Hina
20. srpnja 2019. - 15:50
prometna_zagvozd4-200119

U teškoj prometnoj je nesreći koja se dogodila na autocesti A1, na 158. kilometru u pravcu Zagreba, u subotu oko 9 sati poginula je jedna osoba, javlja Novi list.

Nesreća se dogodila između odmorišta Janjče i tunela Grič, a u sudaru je sudjelovalo nekoliko vozila.

U osobnom automobilu Hyundai Santa Fe austrijskih registarskih oznaka poginula je jedna muška osoba, dok su preostala tri putnika iz tog vozila prošla bez ozljeda.

Iz smrskanog automobila preživjele putnike oslobodili su pripadnici vatrogasne postrojbe stacionirani na A1. Do nesreće je došlo iz za sada još neutvrđenih razloga.

Očevid na mjestu nesreće obavlja državna odvjetnica i policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske. Promet na ovoj dionici je usporen i odvija se jednom (pretjecajnom) trakom, a prema informacijama Hrvatskog autokluba, formirala se kolona duga 18 kilometara.

Hrvatski autoklib upozorava na pojačan promet na cestama u smjeru mora i obrnuto u smjeru unutrašnjosti, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, u priobalju te na većini graničnih prijelaza, povremeno se vozi u kolonama u pokretu, a zbog sudara između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom i kolona je duga oko 18 km.

Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje.

Po izvješću HAK.a u 13 sati, na A1 Zagreb-Split-Ploče, kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 km; a kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Prometna nesreća dogodila se na 158. km između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom i kolona je duga oko 18 km, a također zbog prometne nesreće između čvorova Perušić i Otočac u tunelu Grič u smjeru mora (156. km) vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Brezik, kolona je duga oko 2,5 km; kod čvora Gospić u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 5 km.

Na zagrebačkoj obilaznici pojačan priljev vozila iz smjera Buzina prema naplatnim postajama Lučko, kolona je duga oko 1 km. Na Istarskom ipsilonu (A9) je zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 5 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon;  a kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 2 km.

Na A7 GP Rupa-Diračje i čvor Draga-čvor Šmrika  usporen promet između čvorova Sv. Kuzam i Šmrika u smjeru otoka Krka (vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Burlica); akod čvora Matulji pojačan je priljev vozila u oba smjera.  kolone su duge oko 2 km.
Na most Krk vrlo gust je promet u smjeru otoka Krka i kolona je duga oko 4 km.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Izdvojeno

05. srpanj 2020 17:59