StoryEditor
Crna kronikaNOĆNA AKCIJA

Skupo ga koštao joint, treći put uhvaćen s ‘travom‘: interventni policajac u Splitu ulovio uživatelja marihuane koji se pokušao riješiti dokaza

Piše Katarina Marić Banje
20. svibnja 2020. - 09:59
ilustracija/Shutterstock

Dvojici Splićana prisjelo je pušenje marihuane jer ih je zabranjeno zadovoljstvo, osim nabavne cijene za “travicu”, koštalo i novčane kazne od tri tisuće kuna. Jednog je uhitio interventni policajac u lučici Špinut dok je drugi zatečen u Stobreču.

U travnju prošle godine interventni policajci su oko 21.30 sati patrolirali splitskom lučicom o čemu je na Prekršajnom sudu svjedočio jedan od njih.

- Ugledali smo Golf u kojem su bile tri osobe sumnjivog ponašanja. Čim smo krenuli prema njima, ovaj sa zadnjeg sjedišta je izašao iz vozila i odšetao prema brodovima. Zaustavili smo službeno vozilo i ja sam krenuo za njim. Vidio sam da u ruci ima joint koji je razderao i bacio na beton. Pokupio sam ostatke smotane cigarete i stavio u PVC vrećicu. Mladića smo odveli u postaju gdje se preliminarnim testom utvrdilo kako cigareta mase 1,3 grama sadrži marihuanu - ispričao je policajac.

Protiv 36-godišnjaka koji se pokušao riješiti jointa podnijet je optužni prijedlog te je na Prekršajnom sudu u Splitu kažnjen sa 3.000 kuna. Otegotna okolnost mu je bila što je ovo treći put da je uhićen zbog posjedovanja opojne droge. Osim toga mora platiti i 200 kuna sudskih troškova.

Drugi Splićanin (31) uhićen je sredinom kolovoza oko ponoći kada su ga u noćnoj šetnji Stobrečom prekinuli policajci Druge policijske postaje. Kod njega su našli paketić s 1,5 grama marihuane. U konačnici je prekršajno kažnjen s 2.700 kuna, a olakotna okolnost mu je bila što mu je to prvi prekršaj te vrste. Također mora platiti 200 kuna sudskog troška.

U oba slučaja prekršajna sutkinja je išla ispod minimuma jer je zapriječena kazna za posjedovanje marihuane od 5.000 do 20.000 kuna ili do 90 dana zatvora.

#SPLIT#MARIHUANA#JOINT

Izdvojeno

23. svibanj 2020 15:19