StoryEditorOCM
Crna kronikakobno prevrtanje

Rezime karambola kod Karlovca: 46-godišnji Slovak je poginuo jer nije bio vezan pojasom, a za izazivanje nesreće osumnjičen je 74-godišnji Slovenac

Piše HINA
6. kolovoza 2022. - 22:30

Karlovačko državno odvjetništvo utvrdilo je da 46-godišnji Slovak koji je poginuo u četvrtak u prometnoj nesreći kod Karlovca nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a za izazivanje nesreće osumnjičilo je 74-godišnjeg Slovenca.

Slovenski vozač je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode, a sumnjiče ga da se 4. kolovoza oko 10,34 sati na ravnom dijelu autoceste prestrojavao u lijevu prometnu traku, lakomisleno smatrajući da neće ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu.

U nesreći su sudjelovala tri vozila - iz Slovenije, Slovačke i Srbije.

Slovenski automobil je nakon prestrojavanja udario u automobil slovačkih registarskih oznaka koji je udario u automobil iz Srbije i počeo se prevrtati dok se naposljetku nije zaustavio na metalnoj zaštitnoj ogradi na središnjem dijelu autoceste.

Prilikom prevrtanja automobila 46-godišnji Slovak je zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa ispao kroz panoramski krov te je ozljedama podlegao na mjestu nesreće.

Slovenski vozač je pušten na slobodu bez određivanja mjera opreza ili istražnog zatvora jer nema opasnosti od bijega.

No, očekuje ga kazneni progon jer je protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama krenuo u radnju prestrojavanja, dovodeći u opasnost sebe i druge sudionike u prometu.

U prometnoj nesreći 46-godišnji državljanin Slovačke je smrtno stradao, dok je sedmero putnika iz tih automobila lakše ozlijeđeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 23:05