StoryEditor
Crna kronikaspominje se i bomba

Problematični brat Filipa Hrgovića završio iza rešetaka, nisu ga smirile ni optužbe za kokain, iznudu i podmetanje požara

Piše Marin Dešković/JL
7. veljače 2020. - 19:35
Ronald Goršić/Hanza media

Matija Hrgović (23), problematični brat poznatoga boksača, Filipa Hrgovića, ponovno je jučer priveden. Nakon optužbi za kokain, te optužbi za iznudu 50.000 eura i podmetanje požara pred kuću 56-godišnjaka na području Velike Gorice, Hrgović je sada priveden zbog pokušaja protupravne naplate 15.000 eura od jednoga mladića, te oštećenje vrata na mladićevom automobilu, piše Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, osim Hrgovića uhićeno je još nekoliko njegovih prijatelja iz Dubrave zbog istovjetnih optužbi, a jednoga od njih se tereti da je istome mladiću kojega je Hrgović navodno iznuđivao, u dvorište kuće prije desetak dana bacio ručnu bombu.

Međutim, koliko smo uspjeli doznati Hrgovića se za sada ne povezuje s bacanjem bombe.

Hrgović je u svibnju prošle godine najprije uhićen nakon što je kod njega u autu policija pronašla 263 grama kokaina.

Nakon kratkoga boravka u pritvoru Hrgović je priznao djelo te se s tužiteljstvom nagodio na djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu od 14 mjeseci zatvora, s time da mu je bezuvjetni dio kazne iznosio 6 mjeseci.

U studenome prošle godine ponovno je uhićen zbog pokušaja iznude 50.000 eura od jednoga muškarca iz Velike Gorice, a policija ga je osumnjičila i da je jednome svojemu prijatelju naložio da 56-godišnjaku zapali kuću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 13:48