StoryEditor
Crna kronikanapao suprugu, prijetio pištoljem

Prijatelji splitskog ugostitelja: Znao je biti svadljiv i ganjati neku svoju pravdu, ali ovo nas je šokiralo

Piše PSD.
6. rujna 2015. - 11:19
Prava drama događala se u noći s petka na subotu u Splitu. Sve je počelo u petak u 23.30 u Ulici Dinka Šimunovića, kad se 45-godišnjak u stanu počeo nasilnički ponašati prema 41-godišnjoj supruzi i prema dvoje njihove djece mlađe od 10 godina.

Ženu je rukama udarao po tijelu, pa je majci u jednom trenutku u pomoć priskočilo nejako dijete. Tijekom svađe je 45-godišnjak, koji je imao oko jedan promil akohola u krvi, supruzi zaprijetio oružjem, nakon čega je otišao iz stana. Autom se dovezao do svoga kafića u Dubrovačkoj ulici, u kojemu nije bilo personala, i zaključao se...

Nakon zaprimljene dojave, policijski službenici pronašli su ga u njegovu ugostiteljskom objektu. Dok su mu policajci pokušali prići i ući u objekt u koji se zatvorio, zaprijetio im je pištoljem marke beretta uperivši ga kroz prozor prema policijskom službeniku. Vidjevši da situacija postaje sve složenija, temeljni policajci i djelatnici Druge policijske postaje u pomoć su pozvali Interventnu policiju, čiji su pripadnici ubrzo došli na mjesto događaja.

Ugostitelj je nekoliko minuta nakon što je pištolj uperio u policajca prijetio samoubojstvom naslanjajući si pištolj na glavu.

Policija nije imala profesionalnog pregovarača u svojim redovima, ali su situaciju nakon više od tri i pol sata mukotrpnog pregovaranja riješili policajci koji su intervenirali. Ugostitelj ih je, ne pružajući otpor, oko tri sata u subotu pustio u svoj objekt, te im je odmah predao i svoju berettu koju nelegalno posjeduje.

Počinitelj je vlasnik dvaju kafića u Splitu i mnogi njegovi prijatelji nisu mogli vjerovati da je on glavni akter ove priče. Doznajemo da su tijekom višesatnog pregovaranja pred njegov kafić dolazili i neki njegovi bivši poslovni partneri koji su se izložili riziku samo da bi ga smirili.

’To nije bio čovjek kojeg poznajemo’

Oni koji poznaju počinitelja pokušali su ga opravdati rekavši da je imao dvije velike tragedije u obitelji i da te večeri on jednostavno nije bio čovjek kojeg poznaju.

– I do sada je znao biti svadljiv i ganjati svoju pravdu i svoju istinu, ali ovo nas je šokiralo – rekli su nam.
Tijekom subote 45-godišnjak nije priveden u Državno odvjetništvo jer je najprije trebalo proći 12 sati da se otrijezni, a tek tada se pristupilo kriminalističkoj obradi, nakon čega je doveden i pritvorskom nadzorniku.

Protiv počinitelja bi mogle biti podnesene tri kaznene prijave: zbog prisile prema službenoj osobi, nasilja u obitelji i nelegalnog posjedovanja oružja.


MARKO DIDIĆ
FOTO: CROPIX ILUSTRACIJA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 22:53