StoryEditor
Crna kronikakrvavi incident

Presuda Britancu za ubojstvo na Zrću: 27-godišnjak osuđen na jedinstvenu kaznu od 25 godina zatvora!

14. svibnja 2020. - 12:54
Luka Gerlanc/HANZA MEDIA

Zbog ubojstva, pokušaja ubojstva i nanošenje teške tjelesne ozlijede na Zrću, gdje je krajem lipnja 2018. nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona, te ranio još dvoje Engleza, 27-godišnji Britanac Douglas Kane, u četvrtak je osuđen na jedinstvenu kaznu od 25 godina zatvora. Za ubojstvo je dobio 17, za pokušaj ubojstva osam i dvije godine zatvora za nanošenje teške tjelesne ozlijede, piše Zadarski.hr.

Na Županijskom sudu u Zadru, predsjednica Sudskog vijeća, sutkinja Sandra Radanović, izrekla mu je jednoglasnom odlukom vijeća jedinstvenu kaznu od 25 godina zatvora.

Kane je na prošlom ročištu opovrgnuo krivnju rekavši kako mu je žao mi je zbog smrti pokojnika i ozlijeda druge dvije žrtve, no da za zločin nije kriv. Posvjedočio je kako su sve optužbe neutemeljene, te da snimka video nadzora ispred noćnog kluba Kalypso gdje se odigrao zločin nema nikakve veze s njim.

Prema optužnici, zločin se odigrao 27.lipnja 2018. oko 5.30 sati ispred noćnog kluba Kalypso u dijelu koji je pod video-nadzorom. Kane je nakon kraćeg sukoba nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona, te ranio još dvoje Engleza koji su mu došli u pomoć.

Svi sudionici krvavog incidenta bili su gosti popularnog Hideout festivala, a u javnosti se navodilo kako su se sukobile dvije skupine Britanaca zbog preprodaje droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 14:36