StoryEditor

Predsjednik udruge branitelja liječenih od PTSP-a prisvojio novac udruge

Piše PSD.
15. travnja 2010. - 19:46

Policijski službenici Policijske postaje Sisak dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim Siščaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela pronevjere i krivotvorenja službene isprave na štetu jedne županijske udruge.

Utvrđeno je da je on kao predsjednik te udruge od siječnja 2009. do siječnja 2010. godine protupravno prisvojio povjereni novac, odnosno bez znanja i odobrenja upravnog odbora dao izraditi bankovnu karticu u banci gdje se vodi žiro-račun udruge, a kojom je potom podizao gotovinske isplate i zadržavao ih za sebe.

Učinjene troškove je pravdao nevjerodostojnim odlukama i isplatnicama u koje je unosio neistinite podatke o osobama, te takve isplatnice ovjerio svojim potpisom, dok je potpise osoba koje su navedene kao primatelji isplate krivotvorio.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 57.852 kune, a protiv počinitelja je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava zbog pronevjere i krivotvorenja službene isprave.

Doznajemo da je prijavljeni Franjo Čerina (45), sada već bivši predsjednik županijske Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a.

Od novog predsjednika Udruge Zlatka Žugaja doznajemo da su su oni sami zatražili financijsko izvješće i nakon prikupljenih podataka prijavili svojeg predsjednika zbog pronevjere novca i krivotvorenja potpisa i dokumenata.

– Ne želimo da se stvara ružna slika o braniteljskim udrugama kao mjestima pronevjera i nekažnjenih zloupotreba. Sami smo stoga, nakon obavljene kontrole, prijavili svojeg bivšeg predsjednika, jer računi uvijek moraju biti čisti, rekao je Zlatko Žugaj, predsjednik udruge branitelja liječenih od PTSP-a.

M. Piškor
arhiv cropix

#BRANITELJI

Izdvojeno

07. srpanj 2020 23:36