StoryEditor
Crna kronikaMiljević ostaje

Potvrđena i treća optužnica protiv Mamića, tereti ga se za izvlačenje novaca u Austriji

Piše JL
4. listopada 2019. - 16:01

Protiv Zdravka Mamića potvrđena je i treća optužnica, kojom ga se tereti da je nezakonito s Dinamovog računa u austrijskom Klagenfurtu podigao ukupno 2,2 milijuna eura, koje je potom koristio u osobne svrhe.

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku prihvatilo je optužnicu, unatoč protivljenju Mamićeva odvjetnika Veljka Miljevića koji je u srijedu na sjednici Vijeća, ali i uoči nje u izjavi medijima tvrdio da nema zakonskih pretpostavki da se Mamiću sudi za ovo kazneno djelo, koje je počinjeno na teritoriju Austrije. No, sud je odlučio drugačije.

"Očito je da na ovom sudu drugačije čitaju pravo od onoga kako u zakonu piše. Ja i dalje ostajem pri tvrdnji, koja je zakonski utemeljena, da se za ovo što piše u optužnici mom branjeniku ne može suditi u Hrvatskoj", rekao je Miljević, dodavši i kako su odbijeni svi njegovi prijedlozi za izdvajanje nezakonitih dokaza, na što će uložiti žalbu, budući da na to ima pravo.

Osim toga, optužno vijeće prihvatilo je i prijedlog tužiteljstva da ovu optužnicu spoji s tzv. drugom optužnicom na istome sudu, prema kojoj se Mamiću i još šestorici okrivljenika treba početi suditi za dodatno izvlačenje novca iz Dinama.

Miljević je, inače, dva dana ranije najavio kako će, ukoliko optužnica bude potvrđena, najvjerojatnije otići u mirovinu. No, sada nije bio tako izričit.

"Jel' bi vama bilo drago da odem u mirovinu? Ja o tome sve aktivnije razmišljam, a u zadnjih 15 dana još aktivnije", poručio je Mamićev odvjetnik.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 22:49