Crna kronikakao u lošem skeču

Potpuno zaprepastio policajce: mrtav pijan vozio BMW bez guma, a branik mu se vukao po asfaltu. Iskre su frcale, a on se čudio što su ga 'štopali'. No, to nije sve…

Piše PSD
policija_martinje12-111112

Četiri mjeseca zabrane upravljanja vozilom i 5400 kuna kazne dosuđeno je vozaču BMW-a koji je sredinom kolovoza potpuno zaprepastio policajce koji su obavljali rutinsku kontrolu prometa. Kako javlja podravski.hr, koprivnički prometni policajci ostali su šokirani kada su u gluho doba noći, tijekom nadzora prometa u Peterancu zaustavili Stjepana (34) u automobilu koji je izgledao poput olupine. Prizor je, piše podravski.hr, djelovao kao humoristični televizijski skeč.

Stjepanov BMW nije imao ni prednju ni stražnju lijevu gumu, kao ni desni retrovizor, a u dužini od oko dva metra na desnoj strani bio mu je oštećen lak. Auspuh je bio odbijen, a stražnji odbojnik vukao se po cesti. Policajci tvrde kako su iskre frcale, ali vozač se čudio kad su ga zaustavili.

Međutim, neispravan auto nije jedini prekršaj kojem su Stjepanu utvrdili prometni policajci. Napuhao je, naime, 2,05 promila alkohola, nije bio vezan sigurnosnim pojasem, nije imao vozačku, policajcima je odbio pokazati osobnu iskaznicu, a nakon što je priveden otkriveno je kako mu je važenje vozačke odavno isteklo. 

Zadržan je u pritvoru do otrežnjenja, a sada je napokon stigao i pred Prekršajni sud koji ga je proglasio krivim i naložio mu da plati gore navedeni iznos. Kako je bio uhićen, kazna mu je umanjena za 300 kuna, a ako u roku od dva mjeseca uplati dvije trećine kazne, što iznosi 3400 kuna, sud će kaznu smatrati plaćenom u cijelosti.

Gdje je Stjepan te noći rasturio automobil nikome nije jasno. Nikakva prometna nesreća nije zabilježena tih dana na području Koprivnice. Moguće je da je negdje sletio s ceste, ali nikakvih dokaza ta to nema, piše podravski.hr.