Crna kronikaiznenađujuća odluka

Ponovno pao splitski diler koji je na Ultri uhićen s 50 kilograma marihuane: sud ga nakon ispitivanja pustio na slobodu

Piše Vladimir Urukalo
19. studeni 2019. - 10:25

Policajci Službe za kriminalitet droga nastavili su sa svojim “akcijama” po splitskim ulicama i hvatanjem dilera. Tako su 14. studenoga oko 20 sati u Hercegovačkoj ulici zatekli su 29-godišnjeg Dina P. koji im je tada predao tisuću kuna i dva mobitela.

S obzirom na dosadašnje spoznaje da se bavi preprodajom narkotika, zatražili su sudski nalog te su dan poslije obavili pretragu stana koji koristi u Hercegovačkoj ulici.

Splitska policija uhitila dva dilera, jedan od njih je imao popriličnu zalihu

Pronašli su gotovo 56 grama kokaina te 51,4 grama bijele praškaste materije za koju se još ne zna što je i digitalnu vagu.

Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja predali su ga pritvorskom nadzorniku te je priveden na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo. Kako neslužbeno doznajemo, nakon ispitivanja pušten je na slobodu.

Laički gledano ova odluka da ga se pusti na slobodu je pomalo iznenađujuća ako se zna da je Dino P. prošlog srpnja, neposredno prije početka festivala Ultra, uhićen sa 47 plastičnih paketa u kojima je bilo zapakirano nešto manje od 50 kilograma marihuane.

Za tih točno 46 i pol kilograma osuđen je u ožujku ove godine na tri godine zatvora, no ta je odluka još uvijek nepravomoćna.

Baš zato on je po sudskim evidencijama neosuđivana osoba pa je zamjenik ODO-a procijenio da će se, iako postoji opasnost od ponavljanja djela, svrha postići određivanjem mjere opreza javljanja jednom tjedno u policijsku postaju.

 

#POLICIJA#DILER#DROGA#SPLIT