StoryEditor
Crna kronikane nasjedajte!

Policija upozorava na opasne mailove: Hrvatskom kruži domišljata računalna prijevara, hakeri pokušavaju ukrasti vaš novac s bankovnih računa

Piše PSD
3. travnja 2020. - 17:21

Posljednjih nekoliko dana na adrese elektroničke pošte građana ponovno su počele pristizati zlonamjerne poruke, tzv. phishing mailovi, kojima je cilj krađa podataka za pristup internetskom bankarstvu građana.

Internet napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozoravaju građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te da su zbog toga privremeno morali blokirati rad s kreditnim karticama.

Kako bi ponovno mogli raspolagati svojim kreditnim karticama od građana traže da slijede poveznicu u poruci putem koje bi se trebali prijaviti na internetsko bankarstvo svoje banke i potvrditi svoj identitet.  

Policija upozorava građane, ako dobiju takve poruke da nipošto ne otvaraju poveznice u poruci, nego da odmah izbrišu poruku jer je riječ o pokušaju krađe njihovih osobnih podataka, odnosno pokušaju neovlaštenog pristupa internetskom bankarstvu.

Poruke koje građani dobivaju na svoje e-mailove izgledaju ovako:

"Dragi kupče, Nedavno smo pregledali vaš račun na kreditnoj kartici i sumnjamo da je vašoj kreditnoj kartici mogla pristupiti neovlaštena treća strana. Zaštita sigurnosti vašeg računa na kreditnoj kartici naša je glavna briga, stoga smo kao preventivnu mjeru privremeno blokirali pristup osjetljivim značajkama računa kreditne kartice.

Da biste vratili pristup svom računu, trebate nas KLIKNITE OVDJE i potvrdite svoj identitet Kliknite ovdje za nastavak i potvrđivanje podataka vašeg računa kako biste izbjegli potpuno zatvaranje Hvala vam. Iskreno, Služba za korisnike"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. srpanj 2021 09:01