StoryEditor
Crna kronikaDetalji drame na granici

Policajci lovili migrante pa propucanog muškarca nosili kroz pet kilometara šume: još ne znaju što se dogodilo

Piše Željko Petrušić, Luka Benčić, Dijana Puhalo/Jutarnji list
17. studenog 2019. - 21:13

Migrant kojeg je policija teško ozlijedila u subotu u Gorskom kotaru u životnoj je opasnosti i u Jedinici je intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka, doznajemo u bolnici.

Prema onome što su rekli u KBC-u, migrant je propucan iz vatrenog oružja, no za informacije o svim okolnostima tog događaja upućuju nas na policiju, koja provodi istragu.

“Pacijent je primljen na hitni operativni zahvat zbog prostrijelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha. Njegovo stanje je opasno po život te se nadalje provode mjere intenzivnog liječenja”, priopćili su iz KBC-a Rijeka.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, migranta su nakon incidenta policajci s nepristupačnog terena kilometrima nosili sve do vozila Hitne pomoći, kojim je nakon toga prebačen u KBC Rijeka.

O događaju se u subotu navečer oglasila i Policijska uprava primorsko-goranska ističući da je u subotu u kasnim popodnevnim satima na nepristupačnom području Gorskog kotara “prilikom postupanja policijskih službenika koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija došlo do ozljeđivanja jednog stranog državljanina za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Republike Hrvatske”.

U vrijeme kada su ga prevezli u bolnicu migrant je bio pri svijesti.

Vezano za ranjavanje migranta na području Gorskog Kotara oglasio se i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprečavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorija Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno 5 kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine, koja se najvjerojatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju jedan migrant je ozlijeđen - izjavio je ministar i dodao da je do ozljeđivanja došlo zbog uporabe vatrenog oružja.

Kazao je kako će zbog toga postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci koje će rukovoditi očevidom. Na teren je upućen i stručni tim Ravnateljstva policije sastavljen od službenika iz unutarnje kontrole, ravnateljstva i nadležnog policijskog odjela, po svemu sudeći općeg kriminaliteta. Tek kada svi oni obave svoj dio posla, bit će jasnije što se točno dogodilo i kako je došlo do ranjavanja.

#POLICIJA#MIGRANTI#KBC RIJEKA#GORSKI KOTAR

Izdvojeno

06. srpanj 2020 06:45