StoryEditor
Crna kronikapohotnik iz zbornice

Pokazivao spolovilo kolegicama, zaključavao ih u knjižnicu, neprimjereno dirao...: DORH podigao optužnicu protiv djelatnika škole u Visu

28. svibnja 2019. - 11:42

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 61-godišnjeg djelatnika osnovne škole u Visu i to zbog kaznenog djela spolnog uznemiravanja.

Kako je izvijestilo ODO, djelatnika škole koji ima dvojno državljanstvo BiH i Hrvatske tereti se da je "od 1. siječnja 2013. godine do 24. srpnja 2018. u zgradi jedne osnovne škole na području Županije splitsko-dalmatinske", svjestan svog pretpostavljenog položaja prema žrtvi počinio navedeno kazneno djelo. Njegovo je postupanje kod 44-godišnje žrtve izazvalo osjećaj ugroženosti i povrijedilo njezino pravo na poštovanje.

Skandal na Visu, djelatnice škole optužuju kolegu za spolno uznemiravanje: 'Pokazivao nam je spolovilo i pozivao da ga dotaknemo!'; On na rubu plača odgovara: Pitajte jednu od njih kako je bila odjevena!

Podsjetimo, protiv tog djelatnika tri su djelatnice podnijele kaznene prijave zbog spolnog uznemiravanja tereteći ga, među ostalim, i za pokazivanje spolovila jednoj od njih u prostorijama škole, neprimjerena dodirivanja, lascivne i neumjesne šale, zaključavanja u knjižnici, a jedna od njih navodno je uznemiravanja trpjela duži niz godina.

Upravo radnje na štetu ove posljednje žrtve su predmet kaznenog djela jer je pohotnik njoj bio nadređen, a što se tiče ostale dvije djelatnice nisu utvrđeni elementi kaznenog djela već su podnesene prekršajne prijave.

'Slobodna' na Visu tragom optužbi za seksualno zlostavljanje učiteljica: Napao me iza zaključanih vrata, bojala sam se za život

Izdvojeno

11. srpanj 2020 05:53