Crna kronikaborba za život

Pas izgrizao jednomjesečnu djevojčicu, nakon višesatne operacije glave prebačena je na JIL: 'To se dogodilo kod mlađeg para. Oni nemaju djece, a u posjet im je došla prijateljica s bebom'

Piše PSD, JL

22:23 - - Nakon uvida u MSCT utvrđene su indikacije da je nužan hitan neurokirurški operativni zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da su oštećeni mozak i kost glave. Osim višestrukih prijeloma, dijete ima i krvarenja te je stradalo i moždano tkivo. Operacija je trajala sve do 21.30 sati. Zbrinute su sve ozljede kostiju kranijuma i moždanih struktura. Dijete se trenutačno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja - izjavio je ravnatelj Klaićeve bolnice dr. Goran Roić za Jutarnji, s napomenom da je stanje djeteta i dalje vrlo neizvjesno.

Beba je stara 39 dana i još uvijek je životno ugrožena.

Doznaje se da je pas koji je napao malenu djevojčicu pasmine argentinska doga.

- To se dogodilo kod mlađeg para koji je nedavno doselio u Repaš. Oni nemaju djece, a u posjet im je došla prijateljica s bebom. Kako se sve odigralo - još ne znamo. Vidjeli smo hitnu pomoć i policiju, a ne znamo kako je beba. Samo smo čuli da su je odvezli u Zagreb - kazao je Jutarnjem zabrinuti mještanin Repaša.

- Čuli smo samo vriske. Puno ženskih glasova kako vrište i zapomažu. Netko je očajno kriknuo: ‘Miči ga! Čuješ me? Miči psa’. Nismo znali što se događa. Nakon 15-ak minuta stigla je Hitna pomoć, a pola sata kasnije dojurila je i policija - ispričao je za Jutarnji jedan mještanin. 

Treća susjeda naglašava kako psi novih susjeda vječito laju u dvorištu te se čude kako netko tko im dolazi u posjet s malom bebom ima povjerenja u pseću miroljubivost.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku, a po nalogu Županijskog državnog odvjetništva obavit će se očevid radi utvrđivanja okolnosti ove nesreće.

20:25 - Pas, navodno argentinska doga, izgrizao je u petak poslijepodne jednomjesečnu djevojčicu u mjestu Repaš kod Koprivnice, javlja 24 sata

Djevojčica je s teškim ozljedama glave prvo dovezena u Zavod za hitnu medicinu u Koprivnicu, nakon čega je prebačena u dječju bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu gdje joj se liječnici bore za život.

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić otkrio je za Jutarnji detalje zdravstvenog stanja djevojčice kojoj je CT glave napravljen u Koprivnici u 15.10h te je nakon toga prebačena u Zagreb zbog po život opasnih ozljeda.

- Prvi pregled obavljen je u našoj bolnici u 19.06h. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Operacija je u tijeku. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, stradalo je i moždano tkivo. Dijete je kritično - rekao nam je dr. Roić.

Dosadašnji napadi argentinske doge

U travnju 2009. devetogodišnju S. V. iz Rogoznice kod Prološkog jezera napala je argentinska doga nevjenčanog supruga njezine majke. Pas nije bio na povodcu, a bio je i bez brnjice. Bez ikakvog vidljivog povoda pas je ugrizao nesretno dijete za natkoljenicu. S teškim ozljedama S. V. su prebacili u KBC Split, gdje su je operirali. Pas je smješten u karantenu, a njegov je vlasnik kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

U rujnu 2008. u strahu od napada argentinske doge 56-godišnji Zadranin spas je pronašao u moru. Zadranin se oko 23 sata šetao parkom Sfinga i naišao je na argentinsku dogu bez povodca. Od straha je počeo trčati, a pas je krenuo za njim tako da je 56-godišnjaku preostalo samo skočiti u more. Protiv 26-godišnjeg vlasnika policija je podnijela optužni prijedlog zbog držanja životinje bez nadzora.

#UGRIZ PSA#NAPAD PSA#ARGENTINSKA DOGA