StoryEditor
Crna kronikanije životno ugrožen

Ovo je radnik Čistoće koji spriječio provalu u automobil, propucao ga je razbojnik kojeg je pokušao zaustaviti

Piše JL
28. siječnja 2020. - 15:54

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je djelatnika Čistoće Josipa Smiljčića koji je sinoć, za vrijeme posla, dok je s kolegom dijelio spremnike za otpad u Bukovačkoj ulici, ranjen iz vatrenog oružja kada je pokušao spriječiti pljačku automobila.

Josip Smiljčić sinoć je hitno prevezen na Hitni kirurški prijem KBC Zagreb na obližnjem Rebru gdje je ustanovljeno da ima prostrjel iznad bradavice, da nije životno ugrožen, ali je smješten na Odjel intenzivne njege, piše Jutarnji list.

Bandić mu je čestitao na hrabroj reakciji te mu zaželio brz oporavak i ponudio svu potrebnu pomoć.

Kako je danas izvijestila policija, dolaskom na Bukovačku cestu utvrđeno je da su trojica zaposlenika gradskog poduzeća uočila muškarca koji je provalio u Land Rover njemačkih nacionalnih oznaka u vlasništvu 71-godišnjaka te je najmlađi od njih potrčao za počiniteljem.

Sustigao ga je i pokušao zadržati zbog čega ga je on ranio vatrenim oružjem i dao se u bijeg. Kroz suradnju s građanima i temeljem prikupljenih informacija na samom mjestu događaja policijski su se službenici dali u potragu te su uočili bicikl koji je odgovarao opisu bicikla kojim je počinitelj pobjegao.

U blizini tog mjesta u dvorištu kuće u Ulici Rebrovac uočili su i počinitelja te svjesni težine djela za koje su sumnjali da je prethodno počinio izdali su mu naredbe i upozorenja da prestane bježati te da se zaustavi, a na što se on oglušio.

Potom je preskočio zid, no to nije spriječilo i policijskog službenika da učini isto kako bi ga odmah potom sustigao i svladao. U kratkom vremenu 40-godišnji počinitelj je pronađen, svladan je njegov otpor te je doveden u službene prostorije. Kod njega je pronađeno vatreno oružje, a ujedno i nož.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 11:41