StoryEditor
Crna kronikahoće li biti izručen?

Okrutni ubojica koji je pobjegao iz mostarskog zatvora uhićen u Hrvatskoj: mjesecima se skrivao u unajmljenom stanu, razotkrila ga prijetnja smrću

Piše JL
15. lipnja 2019. - 12:08

Osuđeni ubojica Mladen Džidić, koji je od 7. siječnja ove godine bio u bijegu pa je za njim bila raspisana međunarodna crvena Interpolova tjeralica, uhićen je prije nekoliko dana u Hrvatskoj, piše Dnevni avaz.

Džidića su, kako doznaje ovaj sarajevski list, uhitili policijski službenici u Sesvetama, gdje se u protekla četiri mjeseca navodno krio u jednom unajmljenom stanu. O tome je službeno obaviješten i Interpol Sarajevo, a Džidiću je u Hrvatskoj, kako saznaje Dnevni avaz, određen i pritvor, koji je na snazi do 19. kolovoza.

Uhićen je, prenosi Jutarnji list, nakon što je otkriveno da je prijetio smrću jednom državljaninu Hrvatske, zbog čega je i lociran u Sesvetama i lišen slobode. Bio je tražen zbog teškog ubojstva.

Za njim je Kantonalni sud u Mostaru raspisao tjeralicu jer se nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru, u kojem je služio 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića.

Džidić je koncem svibnja 2010. pred Kantonalnim sudom u Mostaru zbog ubojstva Obradovića, počinjenog 13. listopada 2009. iz koristoljublja, osuđen na 20 godina zatvora.

No, zatvorska kazna mu je nakon žalbe smanjena, a prvobitno ju je služio u Kaznenopopravnom zavodu Zenica. Među Mostarcima poznat pod nadimkom Džida, ovaj osuđenik poznat je i zbog više ekscesa u mostarskom zatvoru, prijetnjama, tučnjavama...

Rođen je u Njemačkoj, u gradu Wuppertalu, a ima i državljanstvo Hrvatske, Njemačke te Bosne i Hercegovine. Upitno je hoće li ga Hrvatska i kada isporučiti BiH s obzirom na dvojno državljanstvo.

Dnevni avaz saznaje da je Interpol Njemačke prije nekoliko dana obavijestio Interpol u Sarajevu da je osoba s podacima koji su navedeni za Džidića, locirana i u Njemačkoj. No, naknadno je utvrđeno da je riječ o osobi koja ima isto ime i prezime i ne dovodi se u vezu s ubojstvom, zbog čega je Džidić i bio na tjeralici, piše Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 21:49