StoryEditor
Crna kronikaprvi susret

Odvjetnik Šerić posjetio Filipa Zavadlava: Rekao mi je kako se zove, ali ne shvaća što je napravio, nije svjestan. Pričali smo i o prosvjedu podrške

Piše Jutarnji list
20. siječnja 2020. - 13:32

Odvjetnik Branko Šerić danas je po prvi put posjetio Filipa Zavladava, mladića koji je prošlog tjedna u Splitu ubio troje ljudi.

Dok god vještačenje traje, Zavadlav ostaje u istražnom zatvoru, rekao je Šerić za Jutarnji list i dodao:

'Nije samo pitanje kada će završiti vještačenje jer se radi o najtežoj mogućoj kvalifikaciji. Ne samo da ne treba očekivati puštanje iz pritvora, nego niti da će izaći iz istražnog zatvora.'

'Dok god traje vještačenje, on će biti tu, ali radi njegove sigurnosti mislim da će to biti i dulje. Mora biti tu koliko god bude trebalo, a mislim da će biti i duže', rekao je odvjetnik.

Dodao je i da Zavadlav nije svjestan toga što je učinio i kakva bi ga kazna zbog toga mogla čekati.

'Rekao mi je kako se zove, ja sam mu se predstavio, zadovoljan je angažmanom ali u razgovoru je insuficijentan. Pokušao sam po svaku cijenu mu prenijeti kvalifikaciju koja mu se stavlja na teret. On to ne shvaća, ne shvaća koja je kazna koja mu se može izreći u slučaju da bude proglašen krivim. Ne shvaća što je napravio. Nije svjestan...', kaže Šerić.

Upitan o tome kada se očekuje svjedočenje oca i brata Filipa Zavadlava, koji prošli tjedan nisu iznijeli svoj iskaz zbog stresa, odvjetnik Šerić kaže:

'Oni očekuju da ja budem i državni odvjetnik i sudac istrage, ali i da budem na tom ispitivanju...'

Šerić kaže da je Filipu pričao i o prosvjedu podrške koji se za njega sprema u Splitu, ali on ni to nije mogao shvatiti. Šerić je dodao da on na prosvjed neće ići.

'Ja ne idem na prosvjed. Podržavam svaki prosvjed koji je legalan i legitiman u odnosu na vakuume u sustavu i  treba protestirati, ali osobno neću ići jer bi ispalo da politiziram ovaj kazneni postupak a to mi nije ni na kraj pameti. Neću politiku u moju butigu', zaključio je Šerić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 02:34