StoryEditorOCM
Crna kronikakohorta i bbb

Navijački sukob u Osijeku završio cipelarenjem: ‘Trajalo je oko 3-4 minute, bilo je odvratno!‘

Piše Nikola Patković/JL
19. ožujka 2023. - 12:31

Čovjek je sklupčan bespomoćno ležao na tlu, dok ga je nekolicina huligana mlatila. Ostali su trčali okolo, tražili nove žrtve, neki su se razbježali, a kako bi tko naišao pokraj ovoga koji je ležao, tako bi ga udario.

Grozan je to prizor kojeg je snimio jedan čitatelj u Osijeku u petak navečer,

- Imamo dojavu o događaju i policija radi na tome - kratko nam je kazala Marija Vidić iz PU osječko-baranjske. Više od toga nije mogla reći, piše Jutarnji list.

Neslužbeno smo, pak, doznali da je bila riječ o sukobu Kohorte i BBB-a, što ima logike s obzirom da se u petak navečer u osječkoj dvorani Zrinjevac odigravala utakmica 1. hrvatske futsal lige između Osijeka i Futsal Dinama.

Na videu se u jednom trenutku i čuje skandiranje: "Mi smo purgeri, najjači smo, najjači..." No, ovaj sukob dogodio se podalje od Zrinjevca, u naselju Jug II, u Opatijskoj ulici. Je li bio dogovoren ne znamo, ali da je bio ružan jest.

Ne znamo ni tko je osoba koju su huligani mlatili, je li samo netko tko se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu ili je pripadnik suparničkog tabora.

U KBC Osijek se navodno nitko nije javio, pa se možemo samo nadati da ozljede ni kod koga nisu bile ozbiljnije prirode. Prema našim informacijama, policija je privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem, a više informacija trebalo bi biti poznato početkom sljedećeg tjedna, piše Jutarnji list.

- Njih je bilo sigurno 40, to je bilo odvratno. Sve je trajalo oko tri, četiri minute, ljudi su bili užasno uznemireni, cijelo susjedstvo je gledalo s prozora što se događa. Tu je dječji park, navodno su išli tuda i tukli su koga su stigli, pa i sebe međusobno, no to je jedna strana priče koja kruži, da je to navodno bilo dogovoreno između kohortaša i dinamovaca. Ali ovog čovjeka koji se vidi na snimci baš su cipelarili. On bi se jadan skvrčio, pa bi ga druga dvojica razvukla da ga ponovno mogu udariti - opisala je jedna Osječanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 18:38