StoryEditor
Crna kronikaprekršajna kazna

‘Našao sam ovu vrećicu kad mi se cura odselila, ispravno je da to prijavim‘: muškarac ušetao o omišku policiju s drogom, no nije mu uspjelo ‘uvaliti‘ bivšu

3. ožujka 2021. - 10:36

S 1500 kuna nepravomoćno je u Omišu prekršajno kažnjen 36-godišnji B.S., i to zbog posjedovanja tri grama amfetamina.

Bizarno je da je muškarac kažnjen nakon što je samoinicijativno 30. prosinca 2019. godine u jutarnjim satima ušetao u omišku policiju i predao jednu PVC vrećicu u kojoj se nalazila droga, koja je prije toga bila u njegovom stanu u hladnjaku.

On je na sudu ispričao da se ne smatra krivim za prekršaj i da je tog dana nepozvan pristupio u PP Omiš te je policajcima rekao da im želi dragovoljno predati jednu vrećicu u kojoj se nalazi droga. Kazao je da se nalazi u hladnjaku u njegovom stanu i da je vrećicu tu ostavila njegova bivša djevojka koja je prethodno živjela s njim više od tri godine.

Htio joj napakostiti?

– Došao sam prijaviti usmeno da je droga u mom frižideru i potom su policajci došli u moj stan i uzeli drogu. Tu sam vrećicu našao kada se moja djevojka odselila i to je njeno, a ja sam smatrao kako je najispravnije da to prijavim. Nakon obavljene obrade u PP Omiš rečeno mi je da ću dobiti optužni prijedlog na moje ime zbog posjedovanja droge jer je pronađena u mom stanu – kazao je u svojoj obrani.

No sutkinja nije povjerovala njegovoj priči, ustvrdivši kako je nesporno da je u kritično vrijeme posjedovao drogu i da se ona nalazila u njegovom stanu te su ostvarena sva bitna obilježja prekršajnog djela za koje ga se teretilo.

– Navode okrivljenikove obrane da je predmetnu drogu ostavila njegova bivša djevojka ovaj sud nije cijenio uvjerljivim, niti vjerodostojnim, smatrajući da nije životno logično da bi ista napuštajući ga takvo što ostavila, već je sud takve navode okrivljenika cijenio usmjerenim na prebacivanje odgovornosti na njegovu bivšu djevojku, a upravo zbog svih okolnosti koje su prethodile, tj. zbog nesuglasica i prekida veze – zaključila je sutkinja u svojoj nepravomoćnoj presudi.

item - id = 1081365
related id = 0 -> 1137393
related id = 1 -> 1137033
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2021 23:30