StoryEditor

Napadač na pulske vozače pronađen u Veneciji

Piše PSD.
25. veljače 2009. - 12:51

Marko Medica (19) koji je u četvrtak na kolodvoru u Padovi nožem napao dvojicu vozača autobusa pulskog prijevoznika Brioni pronađen je u Veneciji.On se od nedjelje popodne nalazi na psihijatrijskom odjelu bolnice u Veneciji, gdje je smješten nakon što su ga karabinjeri izvukli iz vode u jednom venecijanskom kanalu.

Neslužbeno se saznaje kako je mladić najvjerojatnije sam skočio u kanal, pokušavši samoubojstvo. Liječnici u venecijanskoj bolnici tvrde da je psihičko stanje Marka Medice ozbiljno poremećeno pa je pod stalnim nadzorom. Kako nije životno ugrožen policija je s njim ipak uspjela obaviti razgovor o napadu na vozače Briona Nenada Kontošića (36) i Damira Paronića (41).

Podsjetimo da je Medica u četvrtak oko 11 sati izašao iz autobusa u Padovi gdje ga je navodno trebala dočekati majka, ali nje nije bilo. Ubrzo zatim nožem je napao najprije Paronića i rasjekao mu mišić desnog ramena. Kad je Kontošić, koji se u tom trenutku nalazio u stražnjem djelu autobusa, krenuo u pomoć svom kolegi Medica je napao i njega zarivši mu nož u leđa, desetak centimetara iznad desnog bubrega. Vozači su uspjeli agresivnog i snažnog Medicu svladati i izbaciti iz autobusa. On je zatim pobjegao prema obližnjem parku i policija je sve do nedjelje tragala za njim.

Ozlijeđenima Nenadu Kontošiću i Damiru Paroniću pomoć je pružena u bolnici u Padovi. Lakše ozlijeđeni Kontošić se u Pulu vratio u noći s četvrtka na petak, dok je Paronić u Padovi odmah u četvrtak podvrgnut operaciji. I on se nakon što je još četiri dana ostao na promatranju u bolnici iz Padove u Pulu doputovao u ponedjeljak.

Silvana Fable/EPEHA

#MARKOMEDICA

Izdvojeno