StoryEditor
Crna kronikaaleksandar bogdanović

Nakon što je pregažen poznati glumac nije nazvala hitnu pomoć, u Osijeku počelo suđenje djevojci: ‘Mislim da smo nekoga ubili‘

Piše Nikola Patković/JL
18. lipnja 2021. - 17:29

- Ne osjećam se krivom - izjavila je u petak Magdalena Skroza (20) na Općinskom sudu u Osijeku, gdje joj je počelo suđenje za nepružanje pomoći osječkom glumcu Aleksandru Bogdanoviću nakon što ga je njezin zaručnik Branislav Smiljanić (24) udario osobnim automobilom na obilježenom pješačkom prijelazu nadomak zgrade u Osijeku u kojoj je živio, piše Jutarnji list. 

Bogdanović je, kao što se zna, nakon četiri dana od zadobivenih ozljeda preminuo u KBC-u Osijek, a Smiljaniću je već za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom dosuđeno sedam i pol godina zatvora.

Sada se na optuženičkoj klupi i to prvenstveno zahvaljujući Bogdanovićevoj udovici, Seni Bogdanović, koja je protiv Skroze podnijela kaznenu prijavu za nepružanje pomoći, sudi i 20-godišnjoj djevojci koja je bila suvozač u automobilu kojim je Smiljanić upravljao bez vozačke dozvole, jer vozački ispit nikada nije ni položio.

Vozilo je, inače, bilo u vlasništvu Magdalenina oca. Nakon što je udario Bogdanovića, Smiljanić je pobjegao s mjesta nesreće.

- Iako je vidjela i bila svjesna da je Branislav Smiljanić na pješačkom prijelazu udario u tijelo pješaka Aleksandra Bogdanovića, koji je ostao ležati na cesti zbog ozljeda opasnih po život, nije pružila pomoć ozlijeđenome, nego se udaljila s mjesta nesreće, ne obavijestivši policiju, niti je pozvala medicinsku pomoć - piše u optužnici protiv Skroze, kojoj se sudi kao mlađoj punoljetnici.

Tužiteljstvo je za sljedeću raspravo predložilo svjedočenje Magdaleninih prijatelja Miloša Sarkanjca Mateja Vrankovića, jer drže da imaju saznanja o njezinom ponašanju, budući da je ubrzo nakon nesreće nazvala Sarkanjca i rekla mu da misli kako su ubili čovjeka.

Odvjetnik optužene Krešimir Arambašić usprotivio se tom prijedlogu, istaknuvši kako nije sporno da je ona bila u autu, ali da to ne znači da je počinila kazneno djelo za koje ju se tereti.

Ipak, sud je prihvatio prijedlog tužitelja, a sljedeća rasprava na kojoj će svjedočiti i Smiljanić zakazana je za 24. rujna. Bogdanović bi inače prošle srijede, da je ostao živ, proslavio 47. rođendan. Njegova udovica se ne može pomiriti s činjenicom da Magdalena Skroza negira krivnju.

- Nevjerojatno je da se ne osjeća krivom za nešto što je počinjeno, opet tvrdim, i s njezine strane. Znala je da Branislav nema položen vozači ispit, kao i da je ranije imao prometne nesreće. Na sudu izgleda uplašeno, ali jako dobro je znala što radi i treba odgovarati - rekla je Sena Bogdanović.

item - id = 1106793
related id = 0 -> 1136650
related id = 1 -> 1135732
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 08:11