StoryEditorOCM
Crna kronikaPIJANI NASILNIK

Na suđenju Solinjaninu svjedočila supruga: Držala sam u ruci oštricu noža da me ne ubije

Piše PSD.
27. veljače 2015. - 14:20
Na Županijskom sudu započelo je suđenje M. H. (56) zbog pokušaja ubojstva supruge koju je u listopadu 2014., u stanu u Solinu u kojem žive zajedno, u teškom pijanom stanju ubo kuhinjskim nožem iznad ključne kosti. Kad mu je supruga pala na pod, stao joj je nogom na prsa i zarezao je nožem ispod ruke, a u daljnjem napadu spriječio ga je sin.

Ozlijeđena žena prevezena je u KBC, gdje su joj utvrđene lakše tjelesne ozljede, te je zadržana na liječenju. Nakon uhićenja M.H., u krvi mu je izmjereno 2,59 promila alkohola, a u urinu četiri promila, što je teško pijano stanje. Nakon napada na suprugu zadržan je u istražnom zatvoru, u kojem se nalazi do danas. Tijekom istrage pregledala ga je psihijatrica, koja je utvrdila da je kronični alkoholičar i da postoji opasnost da će i dalje činiti kaznena djela, te je preporučila liječenje.

Na jučerašnju glavnu raspravu bili su pozvani optuženikova supruga, sin, brat i nećakinja. U svojem iskazu supruga optuženoga ponovila je što se dogodilo toga dana.

– Branila sam se od muža, zbog čega sam imala posjekline na dlanovima jer sam oštricu noža držala rukama kako me ne bi ubo u tijelo. Nakon izlaska iz bolnice otišla sam živjeti kod sina dva tjedna, a zatim sam se vratila u kuću u kojoj sam živjela sa suprugom. Otkad je u zatvoru, nije se javljao niti me je kontaktirao, a niti mi se preko nekoga ispričao. Jedino je odmah nakon što je završio u istražnom zatvoru poslao jedno pismo u kojem je zatražio što mu sve treba poslati tamo, pa sam ja tako i učinila – kazala je supruga i dodala:

– Nisam zatražila razvod, ali namjeravam. Nisam ranije imala mogućnost otići iz kuće jer sam nezaposlena, brinula sam se o troje djece i nisam imala kamo. Nikada ga ranije nisam prijavila za kazneno djelo, ali sigurna sam da me je tog dana htio ubiti.

Tijekom istrage M.H. se branio kako nije počinio nedjelo, nego da se supruga vjerojatno sama ozlijedila. Njegovu obranu opovrgnuo je vještak dr. Antonio Alujević.

Upravo je stoga odvjetnik Dragan Mijoč, branitelj optuženoga, izjavio kako ne osporavaju da je njegov klijent ranio suprugu, ali da je nije imao namjeru ubiti.
K. MARIĆ BANJE
Foto: Ilustracija CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 20:27