StoryEditorOCM
Crna kronikateška nesreća

Mrtav pijan i bez vozačke zgazio staricu na pješačkom, umrla je. Sudu je trebalo četiri godine da odluči o kazni!

Piše VIJESTI SD
14. ožujka 2023. - 20:26

Nakon otprilike četiri godine suđenja, Puljanin S. S. je na Županijskom sudu u Puli proglašen krivim za izazivanje teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom te je nepravomoćno dobio četiri godine zatvora. Nesreća u kojoj je poginula 78-godišnja pješakinja G. P. iz Pule dogodila se početkom listopada 2018. godine na Fažanskoj cesti, piše Glas Istre.

Osim što je nesreću skrivio vozeći pijan, odnosno pod utjecajem čak 2,73 promila, Sirotnjak je u to vrijeme imao zabranu upravljanja vozilom dok se ne podvrgne izvanrednom zdravstvenom pregledu, zbog čega mu je bila oduzeta vozačka dozvola.

Početkom 2019. godine pulsko Općinsko državno odvjetništvo je podignulo optužnicu protiv Sirotnjaka zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala 78-godišnja pješakinja.

Tužiteljstvo ga je teretilo da je 5. listopada 2018. godine oko 10 sati, upravljajući kombijem Peugeot Boxer iz smjera Fažane prema Puli, oko kilometar od Velog Vrha, vozeći brzinom između 45 i 55 kilometara na sat, prednjim desnim dijelom vozila udario pješakinju koja je prelazila cestu u zoni pješačkog prijelaza. Od siline udarca žena je odbačena na mekani teren izvan kolnika. Pritom je zadobila osobito teške tjelesne ozljede zbog kojih je preminula na licu mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 08:39