StoryEditor
Crna kronikaLOV U MUTNOM

Mlada prevarantica iz Splita vrebala žrtve u popularnoj Facebook grupi i uzimala im novac, na sudu je priznala krivnju: Trebala bih se uskoro zaposliti pa bih im vratila sve u ratama!

Piše Katarina Marić Banje
30. studenog 2019. - 19:07
shutterstock_94168588

Zbog uzimanja najamnine za tuđi stan na uvjetnu kaznu zatvora osuđena je 28-godišnjakinja iz Splita. Osim godine dana zatvora, koje neće morati odslužiti ako u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo, osuđena je i da svojim žrtvama koje je vrebala preko Facebooka mora vratiti 10.200 kuna.

Optužnica je 28-godišnjakinja teretila da je na Facebooku u popularnoj grupi "Tražim stan/iznajmljujem stan Split" objavila kako daje u najam jednosobni stan u splitskom Varošu. U stanu je bila podstanar te se trebala iseliti jer se vlasnik dogovorio s novim najmoprimcima.

U objavi se predstavila kao vlasnica, a kada bi joj se javili zainteresirani, dogovorili bi se s njima oko cijene te bi joj isplatili na ruke prvu najamninu. Polovicom siječnja prošle godine je prevarila pet osoba kojima je uzela iznose od 1850 do 2600 kuna.

Utržila je tako ukupno 10.200 kuna u četiri dana, a nitko od prevarenih nije mogao useliti u stan jer se stvarni vlasnik otprije dogovorio s drugim osobama.

Optužena 28-godišnjakinja je tijekom glavne rasprave na Općinskom sudu u Splitu priznala krivnju.

- Sve ću im vratiti jer je to moja moralna dužnost, ali sada sam u teškoj financijskoj situaciji jer sam trenutno nezaposlena, a rodila sam dijete pet mjeseci nakon tih događaja. Financijski mi pomaže sestre, a u čuvanju djeteta mi pomaže majka. Trebala bih se uskoro zaposliti kao čistačica pa ću od svojih primanja svima platiti, ako je moguće, u ratama kroz nekoliko mjeseci - kazala je.

Sud je proglasio krivim za pet prevara i kaznio uvjetnim zatvorom uz maksimalan rok kušnje. Osim novca uzetog žrtvama, koji mora vratiti, dužna je platiti i 800 kuna sudskog troška.

#PRIJEVARA

Izdvojeno

03. srpanj 2020 12:05