StoryEditor
Crna kronikaotac koji je branio čast maloljetne kćerke uhićen zbog obiteljskog nasilja, njezin 30-godišnji zavodnik na slobodi

Michel Nakić: ‘Za ljubav sam spreman i poginuti'

Piše PSD.
13. ožujka 2008. - 21:39
Ako je voljeti  kriminal, onda sam kriv, kaže Michel Nakić kojega je Adil Buljaku napao sjekirom zbog veze s njegovom maloljetnom kćerkom

NakiĆ demantira da je napao pištoljem oca svoje cure
Adila Buljaka  / Ante Čizmic / CROPIX

Za svoju djevojku spreman sam umrijeti i ne bih je mijenjao za sve blago ovoga svijeta, a protiv njezina oca podnijet ću tužbu zbog klevete – kazao je Michel Nakić (30) nakon što ga je Adil Buljaku, otac njegove 16-godišnje djevojke, u utorak pokušao ozlijediti sjekirom.

Nakića, koji je u srijedu vidljivo potresen došao ispričati svoju stranu priče za “Slobodnu”, uznemirile su izjave nesuđenog punca, koji ga je dan prije optužio da je kriminalac koji je maloljetnu djevojku zaveo tako što joj je ubacivao drogu u piće.

U strahu za djevojčin život

- Ne znam koju bih prvo od njegovih laži demantirao, ništa nije istinito. Nemam 35 godina, nego 30, nemam kaznenih prijava, pa ni onu zbog ubojstva kako Buljaku tvrdi, a najmanje da bih djevojci koju silno volim učinio nešto nažao. Nakon što ju je pobjesnjeli otac tako izudarao, slomio ruku i nanio niz hematoma, u strahu sam za njezin život – kazao je Nakić.

Kako nam je ispričao, s djevojkom je tri mjeseca u ljubavnoj vezi, a kako se njezin otac tome protivio, u utorak poslijepodne pokušao je s njime razgovarati u jednom kafiću.

- Rekao sam mu ako je grijeh voljeti vašu kći, onda nemamo o čemu pričati - na što je on zatražio da je ostavim. Kad sam odgovorio da ću biti s njom do kraja života, izvadio je sjekiru i napao me – ispričao nam je Michel Nakić, tvrdeći da nije imao pištolj, kao što to Buljaku tvrdi.

Nakon incidenta, Nakić je došao u policiju dati svoj iskaz kao oštećena osoba.

- I moja djevojka je ispitana, iako ju je njezin otac, koji očito ima nekih problema u koje ne bih htio ulaziti, nagovarao da me prijavi za silovanje. Naravno, ona to nije učinila, nego je inspektoru objasnila da me voli i da sam žrtva njezina pobjesnjelog oca. Za svoj život se ne bojim, premda znam da će me Buljakuovi prijatelji tražiti, ali ozbiljno me strah za djevojku. Otac joj je nanio teške tjelesne ozljede samo zato što je rekla da me voli. Stolicom joj je slomio ruku, a sjekirom ozlijedio prst. Zaista se bojim za nju – bio je potresen Nakić.

Kako nam je kazao, ne može dočekati da djevojka napuni osamnaest godina kako bi počeli zajednički život.

- U životu ne mogu znati samo dvije stvari: kada ću umrijeti i koga ću voljeti. A svoju djevojku volim toliko da sam spreman i umrijeti, samo da s njom sve bude u redu – rekao je Nakić.

Nakon teksta u kojem je, kako tvrdi, Adil Buljaku iznio niz kleveta na njegov račun, poznanici su ga nazivali u nevjerici i šoku.

- Nisam znao što da kažem ljudima, oblaćen sam kao zadnji kriminalac, a ako je voljeti nekog kazneno djelo, onda ne znam što da kažem. Od svoje ljubavi neću odustati, a s Buljakuom ću razgovarati na sudu kad podnesem tužbu zbog klevete – zaključio je Nakić.

Tajnik Saveza Albanaca

Adil Buljaku u srijedu poslijepodne priveden je s četiri kaznene prijave - zbog obiteljskog nasilja, pokušaja nanošenja teških ozljeda te uništenja i oštećenja tuđe stvari - istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

Buljaku je Albanac koji s obitelji već 20 godina živi u Splitu, a od 1990. do 1995. godine bio je tajnik splitskog ogranka Demokratskog saveza Albanaca Hrvatske. U svojim je istupima prije godinu dana optužio splitsku policiju da je tijekom 1992. godine opljačkala i deportirala dvije stotine Albanaca sa područja Splita. Iz policije su to sve demantirali. V.U.

 

Porezan po vratu

Jurica Torlak (26) iz Splita, prijatelj Michela Nakića, u sukobu s Adilom Buljakuom u utorak zadobio je reznu ranu na vratu, no nije potražio liječničku pomoć.

Torlak je 22. siječnja 2004. godine, motociklom jamaha crosser u pješačkoj zoni, pred Osnovnom školom “Spinut”, usmrtio osmogodišnju djevojčicu. Pobjegao je s mjesta događaja, a osuđen je na tri godine zatvora.T.Č.

 

Izdvojeno

20. srpanj 2020 17:58