StoryEditor

Karlobag: kontakt policajac bludničio nad 14-godišnjakinjom

Piše PSD.
15. svibnja 2008. - 17:48

PU ličko-senjska jučer je protiv Dražena Rupčića kontakt policajca u PP Karlobag podnijela kaznenu prijavu pod sumnjom da je bludničio nad 14-godišnjom djevojčicom sa šireg podvelebitskog područja koju je najvjerojatnije upoznao kao policijski bobi.

- Pošto je riječ o počinjenju kaznenog djela nad djetetom mogu samo reći da je policija podnijela kaznenu prijavu protiv policajaca i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Policija ima dosta materijalnih dokaza da osim kaznenog progona nije mu više mjesto u policijskom sustavu - rekao je Željko Jurković načelnik PU ličko-senjske.

Policijski inspektori za maloljetničku delikvenciju posljednjih su dana operirali podvelebitskim krajem kako bi prikupljenim materijalnim dokazima teško optužili kolegu koji je prije školovanja za kontakt policajca radio u jedinici specijalne polcije u Gospiću odakle je premješten zbog navodnog neprimjerenog ponašanja.

Sustav MUP-a ga je prebacio službovati u Karlobag gdje ga je tadašnja zapovjednica odlučila poslati na školovanje za kontak policajca koji će blisko biti na usluzi i surađivati sa građanima podvelebitskog kraja duž dijela Jadranske magistrale. U Karlobagu jučer nikoga nije iznenadila vijest da je njihov bobi iskoristio svoj položaj.

- Bio je starh i trepet u Karlobagu sve što je stigao taj je u prometu kažnjavao. Neće za njim Karlobag plakati kao i mnogi vozači. Ono je policijska priča za sebe - ispričao je jedan stanovnik Karlobaga koji je policajca rodom iz Krivog Puta osobno poznavano i njegove postupke promatrao u malom mjestu jer je bio dugo godina u policijskom sustavu.

Osumnjičenog policajaca posebno vozači pamte po nemilosrdnom kažnjavaju na općinskom trgu gdje je bobi uvodio reda posebno u ljetnoj teškoj sezoni kada je državnom proračunu kažnjavanjem donosio znatne prihode.

Škola u Karlobagu u šoku

U OŠ Kalobag jučer su učitelji i učenici ostali iznenađeni jer je optuženi policajac u školi često držao predavanje djeci o prometu.
- Policija nije školu kontaktirala oko ovog slučaja pa ne znamo je li žrtva dio školskog sustava. Mi smo šokirani viješću kao i svaki normalan čovjek u ovom mjestu koje je malo i svi smo poznavali policajca kojeg smo dosada poznavali da je bio oštar u sankcioniranju prometnih prekršaja - rekao je Mladin Kukina ravnatelj osnovne škole u Karlobagu.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 12:00