StoryEditor
Crna kronikapodignuta optužnica

Jeza na Kolovarama: petorici za silovanje maloljetnice prijeti i do 15 godina zatvora

Piše PSD.
14. svibnja 2014. - 18:55
Više od pola godine nakon monstruoznog događaja na zadarskim Kolovarama, gdje je na plaži serijski silovana 17-godišnja zadarska maturantica, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (ŽDO) podignulo je optužnicu protiv osumnjičenih počinitelja.

Kako nam je potvrdio županijski državni odvjetnik Ivan Galović, petorica mladića koja su, kako je utvrđeno istragom, tu večer napastovala maturanticu, optužnicom se terete za kazneno djelo silovanja.

Kako doznajemo, mladići se terete za kvalificirani oblik (teškog) silovanja na štetu djeteta za koje je zapriječena kazna do 15 godina zatvora.

- O sadržaju optužnice ne mogu govoriti jer je riječ o maloljetnicima - kazao je Galović.

Priča je izišla na vidjelo početkom studenoga prošle godine kada je policija nakon pet dana istrage privela petoricu mladića u dobi od 16, 17, 18, 19 godina i 22 godine pod sumnjom da su sudjelovali u serijskom silovanju.

Djevojka je u rastrojenom stanju rastrgane odjeće došla u policiju s majkom nakon čega su joj liječničkim pregledom utvrđene lakše tjelesne ozljede i spolni odnos s više muškaraca.

Iako je petoricu mladića nakon višesatnog iživljavanja nad djevojkom policija kazneno prijavila za spolni odnos bez pristanka, Županijsko državno odvjetništvo kazneno djelo je poslije okvalificiralo kao silovanje.

Djevojka je navodno najprije u noćnom klubu razgovarala s jednim od mladića koji ju je častio pićem, a zatim je s njim izišla iz lokala. On ju je silovao, te potom pozvao i svoje prijatelje koji su učinili isto.

Dok je zapomagala na plaži, pronašla ju je prolaznica koja joj je pomogla da se vrati kući. Bila je izudarana, a na njoj su bili tek dijelovi odjeće. Nakon što su više od sat vremena tražile njezine stvari razbacane po plaži, zaputile su se u policiju gdje je majka dežurnim policajcima opisala u kakvom je strašnom stanju pronašla kćer. “Molim vas utvrdite što se dogodilo“, kazala im je majka.
Božana Sviličić
#SILOVANJE

Izdvojeno

02. srpanj 2020 08:43