StoryEditorOCM
Crna kronikana rizičnoj ruti

Je li se tragedija na Atlantiku mogla izbjeći? 'I Jadransko more može biti rizično, ali tehnologija nam danas omogućava da se izbjegnu havarije. No, kompanija ima svojeg boga, a on se zove profit! A dogodi li se ovo na moru, to je recept za katastrofu...'

Piše Marina Karlović-Sabolić
30. rujna 2019. - 16:11
rhode00037

Dva pomorca, oboje iz doline Neretve, ovoga su ljeta poginula ispirući tank na brodu Dubrava Atlantske plovidbe na Južnom Atlantiku nedaleko Brazila. Dubrovački kapetan i četiri hrvatska pomorca su u zimu 2013. godine upali u oluju kraj kanadske obale i jedva izvukli živu glavu.

Kronike pamte i tragičnu sudbinu tankera 'Petar Zoranić', kojega je u prosincu 1960. u bosporskom tjesnacu udario grčki brod. Život je tada izgubilo pedeset i troje ljudi, među njima i 21 hrvatski pomorac.

Pamte i otmice od strane nigerijskih pirata, smrt na brodu Jadroplova u Kineskom moru, pogibiju pri istovaru robe u talijanskoj luci Taranto.

Naumili smo, dakle, pisati o najvećim nesrećama u kojima su stradali hrvatski pomorci, no Neven Melvan odmah nas je na početku upozorio.

- Potraga za brodom pot...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:52