StoryEditor
Crna kronikaStravičan zločin

Izrečena presuda ženi koja je, u visokom stupnju trudnoće, pred troje djece zaklala supruga; Dobila je i mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja

Piše JL
5. studenog 2018. - 13:46

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Varaždinu Slađana Brkić (28) osuđena je na 10 godina zatvora zbog ubojstva nevjenčanog supruga Dejana Slivara (48). Propisana joj je i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koja može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Slađanu Brkić tereti se da je u poslijepodnevnim satima 15. veljače ove godine u dnevnoj sobi kuhinjskim nožem zadala dva uboda u prsni koš svom izvanbračnom suprugu Dejanu Slivaru. Ubojstvu su svjedočila maloljetna djeca, dvoje Slivarove djece iz njegova prvog braka i njezino dijete koje je dobila s drugim partnerom. Slivarov maloljetni sin pokušao je ocu zaustaviti krvarenje, dok je njegova kći otrčala do susjeda po pomoć. Nesretnom muškarcu, međutim, nije bilo pomoći.

Nakon ubojstva Slađana Brkić prvo je zaprimljena na Odjel psihijatrije u bolnici u Koprivnici, a zatim joj je određen pritvor te je smještena u istražni zatvor, gdje je i danas. Ubojstvo je počinila u visokom stupnju trudnoće, a tijekom prve polovice ožujka premještena je u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu, gdje je rodila djevojčicu i na taj je način postala prva žena u Hrvatskoj koja je rodila u pritvoru.

Njezin petogodišnji sin je, kako piše Jutarnji, udomljen, a brigu o novorođenoj djevojčici preuzeo je Centar za socijalnu skrb. Brigu o djeci ubijenog Dejana Slivara, preuzeo je njihov stric, odnosno brat ubijenog.

#UBOJSTVO#PRESUDA#SLAĐANA BRKIĆ

Izdvojeno

03. srpanj 2020 08:27