Crna kronikauhićene tri osobe

Inspektori zatvorili dva dilerska 'obrta' na Žnjanu: u jednom stanu Šećer je pakirao heroin, a u drugom, svega par portuna dalje, dvojica muškaraca 'zabavljala' su se amfetaminom

Piše Katarina Marić Banje
Heroin 220 g

Inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske zatvorili su dva dilerska obrta u Makarskoj ulicu na splitskom Žnjanu, uhitili tri osobe i zapljenili heroin i amfetamin.

U stanu koji je koristio Ivan Z.M. (31) zvani Šećer nađeno je 220 grama heroina i digitalna vaga. Nakon kriminalističkog istraživanja doveden je pritvorskom nadzorniku odakle će biti odveden na Općinsko državno odvjetništvo na ispitivanje. Protiv njega je podnjeta kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a izgledno je kako će se tražiti istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Šećer je u svibnju prošle godine uhićen kao dio ekipe s Pujanki koja je s još dvojicom prijavljena zbog dilanja heroina, kokaina, amfetamina i marihuane na širem području Splita te Zadra i Knina. Osim njega tada su uhićeni: Ivan Lj. (41), D. B.(28), P. M.(32) te R. M.(50) iz Knina i G. M.(41) iz Kaštela. Pretragom stanova i kuća koje koriste te drugih prostorija zaplijenjen je više vrsta droga, puške i eksplozivni mamterijal. Osim toga nađeno je 30 komada stabljika indijske konoplje, 155 grama marihuane te oprema za uzgoj u podzemnom laboratoriju kojeg je Ivan Lj. ukopao u zemunici na predjelu kraj Vučevice. Ivan Lj. je do nedavno bio u bijegu, a nedavno se predao.

Ivana Z.M. zvanog Šećer je za tada prijavljena nedjela čekala kazna od dvije godine zatvora, ali je prije odlaska na odsluženje ponovno uhićen na Žnjanu. U svom dosjeu ima i prijavu za razbojništvo iz 2012. godine te za dilanje iz 2010. godine kada je uhićen s 20 “pizeva” heroina. Prije toga je zaradio prijave u još dva navrata i to zbog općeopasne radnje i zbog krađa.

Osim Šećera u Makarskoj ulici, samo par ulaza udaljeni, istim poslom, ali s drugom robom bavili su se Robert A. (52) i Joško D. (43) koji su prijavljeni za dilanje amfetamina. Pretragom stana pronađeno je ukupno 24,9 grama amfetamina i digitalna vaga. Jošku D. nije ovo prva prijava za zlouporabu opojne droge. Prvi put je prijavljen prije 22 godine za posjedovanje marihuane, a kasnije je u četiri navrata zaradio prijave za imovinska kaznena djela, krađe i razbojništvo.

 

#DILERI# ŽNJAN