StoryEditor
Crna kronikakrive tablice

Hrvatu iz Beograda koji je došao majci na pogreb uništili Mercedes i potpisali se "U"

Piše PSD.
22. ožujka 2009. - 12:18

Na dan smrti svoje majke i dolaska na njezinu sahranu, Dariju Maričiću, Hrvatu iz Šibenika koji odavno živi u Beogradu, nepoznati vandali su u nedjelju, nešto iza ponoći i po olujnoj buri kamenjem demolirali Mercedes na kojemu su kao potpis svoga rušilačkog pohoda na zadnjoj haubi išarali ustaško znakovlje u obliku slova "U".

Vandali su Mercedesa sa beogradskim registarskim oznakama demilirali hrpom povećih kamenja s kojima su razbili zadnje, prednje i desno bočno vjetrobransko staklo.

Dio kamenja ostao je u unutrašnjosti vozila koje je vlasnik predhodno parkirao na plaćenom i osvijetljenom parkingu u ulici Zagrađe između šibenskih gradskih četvrti Gorice i Doca.

Jutro nakon počinjenog vandalizma, obitelj Maričić koja je u tim trenucima oplakivala preminulog člana svoje obitelji, bila je konsternirana nemilim događajem kojega u trenucima svoje boli nisu željeli komentirati.

Vandalizam su pripisali razuzdanoj huliganštini, te su unaprijed odbacili bilo kakvu konotaciju koja bi imala poveznicu s političkim ili nečijim revanšističkim osobnim predznakom.

- Nešto iza ponoći, čuli smo strahovito lupanje, ali smo mislili da olujna bura koja je nosila sve pred sobom čini svoje i stoga nismo obraćali neku pozornost - kazali su nam prvi susjedi obitelji Maričić.

- Ipak, u jednom smo trenutku čuli kratko upaljen automobilski alarm i također pomislili, da se aktivirao uslijed snažnih naleta bure koja je drmala automobile-dodali su susjedi, te naglasili kako osuđuju počinjeni vandalizam.

- Darijo je stalno dolazio bolesnoj majci Zdenki u posjete. To je čestita u ugledna šibenska obitelj i jadno je da su mu huligani bez razloga ovo učinili upravo u trenucima smrti njegove majke.Oni to ničim nisu zaslužili, ali eto,valjda su na automobilu imali još uvijek "krive tablice" - dodao je susjed. 

 Željko Huljev / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 05:22