StoryEditor

Gospodarski kriminal: saslušani svjedoci u slučaju ‘Koteks’

Piše PSD.
8. veljače 2010. - 21:15

Rodoljub Najev
Sudac Županijskog suda u Splitu Marko Pribisalić saslušao je svjedoke na suđenju Rodoljubu Najevu (61), njegovoj supruzi Desi Najev (60), Jerku Filipoviću (53) i Tonču Prižmiću (49), optuženima za gospodarski kriminal.

Supruzi Najev terete se da su u listopadu 2002. godine kao suosnivači i suvlasnici “Podgora toursa” d.o.o. obavili kupoprodaju audija A6 na štetu trgovačkog društva “Koteks” d.d.

Optužni akt navodi da je Najev od supruge, voditeljice “Podgora toursa”, kupio automobil za 45.500 kuna koji je zatim iduće godine prodao “Koteksu” za 197.000 kuna.

Najeva se tereti i da je u prosincu 2003. godine Jerku Filipoviću, direktoru trgovačkog društva “Nina commerce”, prodao 12 soba na devetom katu Koteksova nebodera, zatim diskoteku “Night caffe” i poslovni prostor za oko milijun eura, bez suglasnosti Nadzornog odbora.

Stvarna vrijednost nekretnina bila je nešto viša od 13 milijuna kuna. Najeva se tereti da je u još dva navrata oštetio “Koteks”. Svjedočili su Ljiljana Lasić, pomoćnica direktora za pravne poslove, Dean Kružić, koji je obnašao dužnost pomoćnika direktora “Koteksa”, i Ante Vuković, stečajni upravitelj “Jadrantekstila”.

K.M.B.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 11:12