StoryEditorOCM
Crna kronikaDojava građana

Dva mrtva migranta pronađena u šumi kod Ogulina, policija izvijestila da će, zbog složenosti očevida, s informacijama u javnost izaći tek sutra

12. kolovoza 2018. - 17:38

NOVIJE - Zbog složenosti očevida, nove informacije o grupi migranata koje je karlovačka policija pronašla u nedjelju ujutro u šumi na području Drežnice, kod zaseoka Tomići, a među kojima je pronađeno i dvoje mrtvih, bit će poznate u ponedjeljak ujutro.


Ni nakon nekoliko sati policijskog očevida, iz Policijske uprave karlovačke na konferenciji za novinare nisu iznijeli nove pojedinosti vezene uz pronađene migrante.


Službenica za odnose s javnošću PU karlovačke Senka Staroveški na kratkoj konferenciji za novinare ponovila je da je u nedjelju u 08,10 sati policija dobila dojavu od građanina na osnovi koje je u zaseoku Tomići na području Drežnice u šumi pronađena grupa od 12 migranata. Policija je među migrantima našla dvoje mrtvih.


Staroveški nije mogla izvijestiti ni o državljanstvu zatečenih migranata, jesu li to samo muškarci ili su s njima i žene i djeca, a rekla je tek da će se, zbog složenosti očevida, prve informacije za javnost moći dobiti tek u ponedjeljak ujutro. Isto tako, nije mogla odgovoriti je li u očevid, uz policiju, uključeno i državno odvjetništvo.


Kazala je samo da će se državno odvjetništvo uključiti u očevid ako se utvrdi nasilna smrt dvoje migranata.


Mjesto gdje je policija pronašla migrante nalazi se prilično južnije u odnosu na aktualnu ilegalnu rutu od državne granice s Bosnom i Hercegovinom koja vodi područjem uz Generalski Stol i uz Kupu odakle se migranti pokušavaju ilegalno prebaciti u Sloveniju.

 

STARIJE - U šumskom predjelu na području Drežnice u nedjelju ujutro karlovačka policija zatekla je grupu od 12 migranata, među kojima je i dvoje mrtvih. 


Policijska uprava karlovačka kratko je priopćila da je u nedjelju u 8,10 sati, nakon dojave građanina, u šumskom predjelu na području Drežnice, zatekla grupu migranata.


"Prema prvim informacijama zatečeno je 12 osoba od kojih su dvije osobe pronađene mrtve", stoji u priopćenju.
Policija na mjestu događaja provodi očevid kako bi se razjasnile sve okolnosti smrtnog stradavanja dviju osoba. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 02:35